Ege Ambulans
1 yılda 100 Kg verdi04/09/2018

İzmir’de yaşayan 30 yaşındaki Onur Kaymaz Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Metin Karadeniz ve ekibi tarafından yapılan tüp mide ameliyatı ile 1 yılda 100 kg vererek 187 kilogramdan 87 kiloya zayıfladı.

Elektrik elektronik teknisyeni olduğunu belirten Onur Kaymaz, “ işimiz gereği çok hareketli bir yaşamım var. Bundan dolayı kilo işimi yaparken bana engel oluyordu. Kilonun haricinde de sağlık sorunlarım vardı.  Daha önce defalarca kez diyet ve sporla kilo vermeyi denedim ancak başarılı olamadım. Bu yüzden ameliyat olmaya karar verdim. Dr. Metin Bey ve ekibi gayet bilgili ve ilgili bir şekilde profesyonelce insanları sağlığına kavuşturmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Benim 1 yıl içinde 100 kilo vermemi herkes sadece kilo vermek olarak görüyor. Fakat ben artık sağlıklı ve sosyal toplum içinde bir yeri olan bireyim ve bunu öncelikle beni Dr. Metin Bey ile tanıştıran kişilere sonra da Dr. Metin Bey ve ekibine borçluyum.” dedi.

Ameliyat olmak isteyenlere tüp mide ameliyatını önerdiğini belirten Kaymaz, “İşinde yeterli ve referansları sağlam bir doktor ve mutlaka doktora bağlı güvenilir bir ekibi bulunan kişilerle görüşülüp içlerine sindikten sonra ameliyat için karar vermelerini öneririm. Ben şahsen uzun süre birçok doktor ve hastane de bu ameliyatı riskleri ve doktorları araştırdım. Fakat nerdeyse hiçbiri tam anlamıyla kafamdaki soruları cevaplayıp tatmin edemedi. Ama Metin Bey ve ekibi gerek ilgileri gerek profesyonel iş ahlaklarıyla bu ameliyat kararını vermemde çok yardımcı oldular ve bana yeni bir hayat hediye ettiler. Hepsine çok teşekkür ederim” dedi.

Tüp mide ameliyatı hakkında bilgiler veren Dr. Metin Karadeniz, “ tüp mide ameliyatı VKİ 40 ve üzerinde olanlar, diyet ve sporla kilo vermeyi denemiş ancak başarılı olamamış hastalar için hayat kurtarıcı bir operasyondur. Uygun hastalara, başarılı ve tecrübeli cerrah ve ekibi tarafından uygulandığında yüz güldüren sonuçlar vermektedir. Ameliyat sonrası hastaları mutlaka bariatri konusunda bilgi sahibi bir diyetisyenle diyet aşamasını tamamlamalı, doktorun ve diyetisyenin önerdiği yeme içme planına uymalıdır.” İfadelerinde bulundu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com