Ege Ambulans
127 kiloluk hastaya by-pass cerrahisi uygulandı30/12/2019

Gittiği pek çok merkezde fazla kilolarından dolayı by-pass olması riskli görülen 49 yaşındaki Savaş Özbaylar Özel Gazi Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanları Prof. Dr. Emin Alp Alayunt, Op. Dr. Alkan Arpaçay, Op. Dr. Koray Ünsal  ve ekibi tarafından yapılan başarılı by-pass cerrahisi ile yeniden sağlığına kavuştu.

Yeniden Sağlığıma Kavuştum

İzmir’de yaşayan 127 kilo ağırlığında 49 yaşındaki Savaş Özbaylar göğüs ağrısı şikayetiyle doktora gitti. Burada yapılan muayenenin ardından kendisine anjiyo işlemi uygulandığını belirten Özbaylar, “ Ancak anjiyo işlemi sonrası doktorlar damarlarımı açamadığını, by-pass cerrahisi yapılması gerektiğini, kilolarımdan dolayı ameliyatın çok riskli olduğunu söylediler. Bu merkezde ameliyat olamayınca Dr. Alkan Bey’e geldim. Kendisi de ameliyatın riskli olduğunu ancak yapabileceklerini söyleyince karar verdim. Bugün kendimi çok daha iyi hissediyorum. Özel Gazi Hastanesi’ne, bizimle ilgilenen tüm personele ve doktorlarım Alkan Bey, Emin Alp Bey ve Koray Bey’e çok teşekkür ederim” dedi

Obezite Her zaman Risk

Ameliyat ve süreç hakkında bilgiler veren Op. Dr. Alkan Arpaçay “ Obezitenin hayata verdiği olumsuz etkilerinden bir tanesini daha görüyoruz. Hastamız gittiği merkezde kilosundan dolayı ameliyat olamadı.  Hasta bize geldiğinde bizde kendisine aynı şeyi söyledik. Evet ameliyat riskliydi ancak hastamızı ölüme terk edemezdik. Tüm riskleri kendilerine anlattık ve ameliyat olmayı kabul etti. Başarılı bir ameliyat oldu. Tabi bu gibi yüksek kilolu hastaların ameliyatları ayrı bir titizlik ister. Hastamız aynı zamanda diyabet hastası, kronik sigara içicisi. Deneyimli cerrahlar tarafından ve iyi donanımlı hastanelerde yapılması başarıyı artırmaktadır. Tabi bu tür özel hastalarda ameliyatı yapmak işi bitirmiyor. Yoğun bakım dönemi ve sonrasında da hasta ile ilgilenecek ekibinizin deneyimli olması gerekmektedir.  Hastamızı sağlıklı bir şekilde taburcu oluyor. Ayrıca sigarayı bıraktı ve kilo vermek içinde bize söz verdi” dedi.

Obezite yaşamı etkiliyor

Obezitenin başta kalp olmak üzere ortopedik sorunlar, karaciğer, akciğer gibi organlarda sorunlara yol açabildiğini belirten Op. Dr. Alkan Arpaçay “ obezite ile birlikte diyabette görülen diğer önemli sorunlardan bir tanesi. Tüm bu hastalıklar hastaların yaşam kalitesini fiziksel ve psikolojik olarak düşürmektedir. Bu yüzden hastaların yardım alması, sağlıklı bir şekilde kilo vermeleri yaşam kaliteleri açısından önemlidir. hastamızda gördüğümüz gibi yüksek kilolu hastalarda ameliyat riskleri de artmaktadır. Kalp sağlığınızı korumanız açısından  işe Katı yağlar, aşırı tuz , sigara ve tütün ürünlerinden uzak durarak başlayabilirsiniz. Düzenli bir şekilde spor yapın. Sebze, meyve, lifli besinler ve balık tüketin. Tüm bunların yanında sağlık kontrollerinizi ihmal etmeyin” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com