Ege Ambulans
15 günlük bebeğe “Bel açıklığı Ameliyatı”28/02/2018

İzmir’de yaşayan Aslı - Çağlar Demir çiftinin geçtiğimiz ocak ayında dünyaya gelen Fatma Sara Demir adını verdikleri kız bebeklerinin, anne karnındayken belinde bir kese olduğu fark edildi. Doktorların, dünyaya gelmesinde hiç bir sakınca görmediği Fatma Sara bebek, doğduktan 14 gün sonra Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kemal Yücesoy, Ekol Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Erdinç Özbek ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Ultrasonda fark edildi

İzmir’de yaşayan Aslı Demir’in hamileliğinin 7’inci ayında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Erdal Aktan tarafından yapılan ultrason muayenesinde bebeğinin belinde bir açıklık fark edildi. Aslı Demir’e durumu açıklayan Doç. Dr. Aktan, bir beyin ve sinir cerrahisi uzmanından görüş alınmasını önerdi. Aslı Demir, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kemal Yücesoy’a başvurdu.

Doğum Gerçekleştirildi

Yapılan muayene ve tetkikler sonucu doğumun gerçekleşmesinde bir sakınca görmediğini belirten Prof. Dr. Kemal Yücesoy, “Aslı Hanım bize geldiğinde yaptığımız muayene ve tetkiklerde bebeğin belinde bir açıklık bulunduğunu ancak bu açıklığın içinde omurilik ve sinirler bulunmadığını gördük. Bu önemli bir ayrım. Fatma Sara bebekte, bu açıklık su ile doluydu. Bu durumda bebeğin belinde bir şişlik ve kese bulunur. Bu kese yüzünden bebek sırt üstü rahat yatamaz, anne bebeğini  kucağına alırken zorluk yaşar ve eğer zar ince ise bu zarın yırtılması sonucu o bölgeden beyin sıvısı akabilir ve bebekte menenjit oluşabilir.  Kesenin içinde sinirlerin bulunduğu durumda ise, doğduktan sonra, bebeğin bacakları tutmaz, idrar problemleri yaşanabilir ve bu nedenlerle bazı vakalarda hamileliğin anne karnındayken sonlandırılması kararı da alınabilir. Bu önemli bir karardı, çok detaylı ultrason değerlendirmesi ve tecrübe ile alınabilecek bir karar. Tabii ki aile de kararıma inandı ve bana destek oldu.” dedi.

Başarılı Operasyon

Anneye doğumu gerçekleştirebileceğini,  doğumdan sonra yapılacak bir ameliyatla bu durumun düzeltilebileceğini belirten Prof. Dr. Kemal Yücesoy, “31 Ocak’ta doğum gerçekleşti. Bebek 14 günlükken ameliyatını yaptık. Bundan sonra Fatma Sara bebek de diğer normal bebekler gibi sağlıklı bir şekilde yaşamına devam edebilecek” dedi.

 2 Ay Çok Zor Geçti

Bu süreçte endişeli günler geçiren Aslı – Çağlar Demir çifti, bebeklerinin  rahatsızlığını daha doğmadan fark eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Erdal Aktan’a, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kemal Yücesoy ve ekibine ve  bu süreci yönetmekteki profesyonelliklerinden dolayı Ekol Hastanesi’ne  minnettar olduklarını belirterek, “Bebeğimiz daha dünyaya gelmeden önemli bir hastalığının olduğunu fark ettik. Çok zor bir 2 ay geçirdik. Ancak tüm doktorlarımız özverili  bir ekip çalışmasıyla bebeğimize destek oldu. Bebeğimizin sağlığına kavuşmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com