Ege Ambulans
17 Aylık Nisa’nın Kalbindeki Delik Kapalı Yöntemle Kapatıldı07/03/2022

İzmir’de yaşayan Mustafa Neval Bektaş’ın 17 aylık kızları Nisa Bektaş’ın kalbindeki 5 mm delik Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Nazmi Narin ve ekibi tarafından kapalı yöntemle yapılan başarılı bir operasyon ile kapatıldı.

Süreç hakkında bilgiler veren Mustafa Neval Bektaş “  Doğumdan sonra hastanede kalbinde üfürüm var demişlerdi. Yeni doğanlarda bu tür durumlar olabiliyor ve kendiliğinden kapanır diye 1 yaşına kadar doktora gitmemiştik. Büyüme ve gelişme geriliği, iştahsızlık gibi problemleri görünce doktora gittik. İzmir’de bir çok doktoru dolaştık ve açık kalp ameliyatı önerildi. Daha sonra basında çıkan haberlerden Prof. Dr. Nazmi Narin’e ulaştık. Kendisi uzun ve detaylı bir muayene yaptı. Bize kapalı yöntem ile ameliyat önerdi. Bizde kendisine güvendik. Operasyondan sonra hiç yatmadı desek yeridir. Hemen keyfi yerine geldi. Büyüme ve gelişmesinde gerilik kayboldu. Kilo almaya başladı. İştahı açıldı. Son zamanlarda konuşmaya başladı. Prof. Dr. Nazmi Narin’e ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.  

Tedavi süreci hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Nazmi Narin, Ventriküler Septal Defekt (VSD) denilen kalbin iki karıncığı arasındaki deliklerin doğuştan olan kalp problemleri sıklıkla karşımıza çıkmaktadır.  Normalde doğumdan sonra bu delikler kendiliğinden kapanıyor. Eğer doğumdan sonra VSD gözleniyorsa ve kendiliğinden kapanmıyorsa bir şekilde kapatılması gerekir. Kapatma işlemi defektin bulunduğu yere ve özelliğine göre değişir. Bazen girişimsel yöntemlerle, bazı vakalarda da ameliyatla bu deliklerin kapatılması gerekir. Hastamız kapalı yöntemle opere edilmeye uygundu. Aile de kabul etti. Başarılı bir operasyonla Minik Nisa’nın kalbindeki deliği kapattık. Kendisi normal yaşıtları gibi yaşamına mutlu ve büyüyerek devam edecek ve kontrolleri de sürecek” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com