Ege Ambulans
2 GÜN ARAYLA 2 AMELİYAT28/06/2017

51 yaşındaki hastaya 2 gün ara ile önce kalp pili takıldı sonra böbrek taşları kırıldı

51 yaşındaki İbrahim Kökçü böbrek taşı şikayetleri ile Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Alper Başakçı ’ya başvurdu. Yapılan muayene ve tetkikler sonucunda hastanın böbreklerinde iltihaplı taşlar olduğu belirlendi. Ameliyat öncesinde, Kardiyoloji Uzmanları Prof. Dr. Halil Tanrıverdi ve Doç. Dr. Yusuf Alihanoğlu tarafından gerçekleştirilen kontrolleri sırasında kalbinin yeterince güçlü atmadığı belirlenen Kökçü’ye böbrek taşı operasyonundan önce kalp fonksiyonlarını düzelten ve ayrıca elektroşok özelliği olan bir kalp pili takılmasına karar verildi.

Kalp rahatsızlıkları yaklaşık 3 yıldır devam eden İbrahim Kökçü’nün rahatsızlıkları, yaklaşık 2 saat süren başarılı bir kalp pili operasyonun ardından son buldu. Kalp fonksiyonları yeniden normale dönen hasta iki günün ardından Op. Dr. Alper Başakçı tarafından yarım saatlik bir operasyona daha alındı ve endoskopik lazer tedavisi ile böbrek taşlarından kurtuldu.

Operasyonun ardından Op. Dr. Alper Başakçı ‘yan ağrısı, idrarda yanma, kanama sıkıntısı olan hastalarımız bu şikayetlerini ihmal ederlerse böbreklerini kaybetme durumuna dahi gelebilirler. Bu yüzden taş rahatsızlığı ihmal edilmemesi gereken bir durumdur’ dedi.  Doç. Dr. Yusuf Alihanoğlu ise ‘Kalbinde pompa yetersizliği olan yani kalp yetmezliği yaşayan hastalarımıza taktığımız bu çok fonksiyonlu kalp pilleri sayesinde gerek hastanın yaşam kalitesi normale dönmekte gerekse hastaya uygulanacak olan diğer operasyonların riski aza indirilebilmektedir’ dedi.

Özel Denizli Cerrahi Hastanesi yönetimine, Op. Dr. Alper Başakçı, Prof. Dr. Halil Tanrıverdi ve Doç. Dr. Yusuf Alihanoğlu’na teşekkür eden İbrahim Kökçü, “ Son yıllarda  ciddi nefes alma problemleri yaşıyordum. Böbrek taşlarım nedeniyle de ağrı çekiyordum. Şimdi kendimi daha sağlıklı hissediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu. 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com