Ege Ambulans
2 yılda 120 kilo verdi10/01/2019

Manisa'nin Köprübaşı İlçesi'nde oturan 32 yaşındaki Sibel Topuz 2 yıl önce 220 kiloyken Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Demirtaş ve ekibi tarafından yapılan tüp mide ameliyatının ardından sağlıklı bir şekilde 120 kilo verdi. Şu anda 100 kilo olarak yaşamına devam eden Sibel Topuz dünyaya yeniden geldiğini söyledi.

İzmir'de 2 yıl önce Genel cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Demirtaş ve ekibi tarafından tüp mide ameliyatı geçiren Sibel Topuz ameliyattan 1 gün sonra kullandığı insülini de bıraktı.

Kiloları nedeniyle eğitimi de bırakmak zorunda kaldığını belirten Sibel Topuz, “  23 yaşına geldiğimde 160 kilogramken evlendim ve eşimle Manisa'nın Köprübaşı İlçesi'ne yerleştik. Kilolarım nedeniyle uzun süre çocuk sahibi olamadım. Doktorlar, kilolarım nedeniyle riskli bir durum olacağını bu nedenle gebe kalmamamı, zayıflamam gerektiğini söyledi. Ama zayıflayamadım, evlendikten 4 yıl sonra hamile olduğumu öğrendim. Hamileliğim süresince 60 kilogram aldım. Yaklaşık 160 kilogramken hamile kaldım ve 223 kilogramken de bebeğimi İstanbul'daki bir hastanede dünyaya getirdim. Doğum sezaryenle oldu ancak aradan 2 yıl geçmesine rağmen ameliyat yerlerim iyileşmedi. Yırtılma ve fıtıklar oluştu. Daha sonra mideme balon konuldu. 4 ay kadar balon kaldı ancak 27 kilo verebildim. Daha sonra Op. Dr. Özgür Demirtaş’a ulaştım. İlk olarak balon çıkartıldı. Yaptığımız diyetle 20 günde 10 kilogramdan fazla kilo verdim ve 177 kilograma kadar düştüm. Daha sonra ise tüp mide ameliyatı oldum. Tüp mide ameliyatından bir gün sonra şeker ilaçlarını kullanmayı bıraktım.  Bebeğim şu an 4 yaşında ve çok sağlıklı. Op. Dr. Özgür Demirtaş ve ekibine çok teşekkür ederim. Beni sağlıma kavuşturdular. Şeker ve tansiyon sorunum bitti ne isteyebilirim ki artık" diye konuştu.

Hedefimizi Başardık

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özgür Demirtaş ameliyatın yapıldığı yıllarda hedeflerinin Topuz'un 100 kilograma kadar düşmesi olduğunu belirterek şunları söyledi.

"Sibel hanımla yaklaşık 2 yıl önce tanıştık. Onun hikayesi çok farklı, daha önce çeşitli ameliyatlar da geçirmiş, 160 kilodayken hamile kalmış ve yaklaşık 220 kiloda da zorlu bir sezaryen süreci geçirmiş. Bunları atlatmış ancak kiloya bağlı olarak, depresyon, eklem, tansiyon, şeker, yaralarda fıtıklaşma gibi bir çok ek hastalık baş göstermeye başlamış. Kendisi kilo vermeyi denemesine rağmen bu konuda başarılı olamamış. Hastamıza mide balonu uygulaması yapılmış. Ancak 27 kilo verdikten sonra tekrar kilo almaya başlamış. Ameliyat öncesi balonunu çıkarttık, bu süreçten sonra tüp mide ameliyatı yaptık. Ameliyatı yaptığımız zaman hastamızın 100 kiloya kadar düşmesini hedeflemiştik. Bu hedefimizi başardık. Hastamızın ek hastalıkları da ameliyatın ardından ortadan kalktı. Ameliyattan bir gün sonra şekeri düzene girdi ve insüline ihtiyacı kalmadı. Hızlı bir şekilde kilolarını verdi. Sağlıklı bir şekilde yaşamına devam ediyor."

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com