Ege Ambulans
32 Yıllık Evli Canlı Çifti Aynı Gün Ameliyat Oldu16/11/2018

Almanya’da yaşayan Neriman-Cengiz Canlı çifti aynı gün tüp mide ameliyatı oldu. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Güçlü ve ekibi tarafından yapılan ameliyatın ardından sağlıklı bir şekilde taburcu olarak ülkelerine döndüler.

50 yaşında 95 kg olan Neriman Canlı  “ fazla kilolarımdan şikayetçiydim. Gün geçtikçe nefes darlığı, ayakta duramama ve ayaklarımda ağrı hissetmeye başladım. diyet ve sporla kilo vermeyi denedim ancak başarılı olamadım. Ameliyat olmaya karar verdim. Bunun için eşimi de ikna ettim ve birlikte ameliyat olduk. Ameliyat sonrası şu anda kendimi çok daha sağlıklı hissediyorum. kilo vermeye başladım. inşallah ideal kiloma da ulaşacağım. Dr. Cem bey ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

53 yaşında 93 kg olan Cengiz Canlı ise, “ evliliğimiz boyunca birbirimizin kararlarının hep arkasında olduk. Ameliyat olma fikri eşimden geldi. Dr. Cem Bey’e ulaştık ve Türkiye’ye gelerek ameliyat olmaya karar verdik.” dedi.

Obezite Önlenebilir Bir Hastalık

Obezitenin önlenebilir bir hastalık olduğunu belirten Op. Dr. Cem Güçlü, “ hastalarımız bize geldiğinde yapılan tetkiklerde ameliyat olmaya engel bir durum olup olmadığını kontrol ettik. Daha sonra kendilerini ameliyata aldık. Her iki hastamıza da tüp mide ameliyatını uyguladık. Ameliyat sonrası dikkat etmeleri gereken noktaları anlattık. Diyetisyenimizle sürekli internet üzerinden iletişim halinde kalacaklar. Sağlık kontrollerini de Almanya’da yaptıracakları testleri bize gönderecekler ve değerlendirme yapacağız. İdeal kilolarına ulaşıncaya kadar kilo verme süreçleri devam edecek. Cengiz Bey’de var olan şeker hastalığını da bu ameliyatla kontrol altına aldık. Artık şeker ilacı kullanmayacak. Kendilerini sağlıklı bir şekilde Almanya’ya uğurladık” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com