Ege Ambulans
Acil Servislerde Hijyen ve İletişim Farkındalığı…19/02/2019

İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, kamu hastanelerinin acil servislerinde hijyen ve iletişim konularında farkındalık oluşturulmasını isteyerek, hastane yönetimlerinden örnek projeler beklediğini söyledi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Şehit P. Asb. Kd. Bçvş. Ömer Halisdemir Toplantı Salonunda, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur yönetiminde, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanları Uzm. Dr. Anıl Esen, Uzm. Dr. Birol Durukan, Destek Hizmetleri Başkanı Mehmet Alper, Başkan Yardımcıları Erkan Ersoy ve Ahmet Balıkcı’nın yanında tüm kamu hastanelerinin kalite ve destek hizmetleri müdürleri ve müdür yardımcıları ile idari ve mali işler müdürlerinin katıldığı toplantı düzenlendi.

“Sağlık İçin Hep Birlikte El Ele”

Toplantıda konuşan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, acil servislerin hastanelerin vitrini olduğunu söyleyerek, burada yapılan temizlik ile hasta ve hasta yakınlarıyla girilen iletişimin önemine dikkat çekti. “İzmir’deki devlet hastaneleri acil servislerine yapılan başvuru yoğunluğunun çok fazla olduğunu biliyoruz. Ancak, hijyen ve iletişim için bunun bir bahane olamayacağını da biliyoruz.” diyen İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Salnur konuşmasına şöyle devam etti.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü olarak acil servislerimizin temizliğine dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak amacıyla “sağlık için hep birlikte el ele” adlı bir proje başlatıyoruz. Bu proje kapsamında her hastaneden farklı bakış açılarıyla hazırlanmış projelerin hayata geçirilmesini bekliyoruz.”

“Hastaya dokunun”

Hasta ve hasta yakınları ile gerçekleştirilen iletişimin önemine vurgu yapan ve sağlık çalışanlarına “hastalara dokunalım, onları anlayalım, hayır dualarını alalım” mesajı veren İl Sağlık Müdürü Salnur, acil servise başvuran hasta ve hasta yakınlarına yönelik iletişim konusunda hassas davranılmasını da istedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com