Ege Ambulans
Almanya’dan Geldiği İzmir’de Şekeri Yendi12/09/2017

Almanya’dan gelerek Obezite, Diyabet ve Metabolizma Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hidayet Çatal’a ‘İleal İnterpozisyon Ameliyatı olan Tip 2 Şeker hastası Cemil Şahin, ameliyatının 4. Gününde taburcu oldu. ‘Yaşamak bile istemiyordum’ diyen Şahin, şekerden kurtuldu, haplara ve insülinlere veda ederek ülkesine döndü.

Şekerin ameliyatla tedavisi olduğunu öğrenince Op. Dr. Hidayet Çatal’a ulaştığını belirten Şahin; “Hidayet Beyi bir televizyon programında gördüm. Şeker Ameliyatı hakkında bilgi veriyordu, ben önce inanamadım.  Almanya’da yaşıyorum, oradaki doktorlar bu ameliyatı bilmiyor.  Sonra biraz araştırınca tedavisi olduğunu öğrendim. Hidayet Bey ile telefonda görüştüm, beni tüm konularda bilgilendirdi kendisi ve ekibi. Hemen atlayıp Türkiye’ye geldim” dedi.

“Yaşamak Bile İstemiyordum”

Şekerin tüm vücudunu etkisi altına aldığını belirten Şahin, şunları söyledi;

“Uzun yıllardır Tip 2 şeker hastasıyım. İlaçsız yaşayamıyordum. Tansiyon hastasıydım aynı zamanda.  Sürekli bir uyku ve yorgunluk hali içerisindeydim. Yaşamak bile istemiyordum.  Tedavisi olduğunu duyunca neden çekeyim bunca sıkıntıyı diye düşündüm.  Şu an iyi ki bu ameliyatı oldum diyorum. Bugün 4. Gün ve taburcu oluyorum. Şekerime bakıldı şu an şekerden eser yok. Hap ve insülin kullanmayı bıraktım ve istediğimi yiyebileceğim. Tansiyon ilaçlarımı da bıraktım. Aynı zamanda Hidayet Hoca gibi bir dost kazandım. Bundan sonra ailemde ve çevremde şeker hastası olduğunu gördüğümde ilerlemesini beklemeden Hidayet Hoca’ya getireceğim. İyi ki onu tanıdım. Beni şekerden kurtardığı için kendisine çok teşekkür ederim. Gönül rahatlığıyla Almanya’ya dönebilirim…”

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com