Ege Ambulans
Antalyalı Minik Kerem Manisa’da Şifa Buldu27/07/2017

Antalya’da yaşayan Çürük ailesinin 9 aylık bebekleri Kerem’de 1 santimetre büyüklüğünde karıncıklar arası delik ve sağ karıncığında trikuspit kapak yetmezliği saptandı. Özel Sekiz Eylül Hastanesi bebeğe açık kalp ameliyatı ile deliği kapattı. Ameliyat olan bebeğin durumu sağlık durumu iyi.

Antalyalı Mehmet, Kamuran Çürük çiftinin ilk bebeği Kerem Çürük’ün kalbinde 1 santimetre büyüklüğünde karıncıklar arası delik (ventrikuler septal defekt) ve sağ karıncığında trikuspit kapak yetmezliği saptandı. İlaç tedavilerinin ardından çocuklarına uygun doktor arayan aile, Manisa Sekiz Eylül Hastanesi’nde Doç. Dr. Faik Fevzi Okur’a ulaştı. Doç. Dr. Faik Fevzi Okur, minik hastasına başarılı bir şekilde müdahale ederek, minik hastasının sağlığına kavuşmasını sağladı. Operasyonda Op. Dr. Bülent Çimen de hazır bulundu. 71 santimetre, 7 kilo 500 gramlık Kerem Çürük, bebek servise alındı. Kerem bebeğin 2 gün sonra taburcu olacağı öğrenildi.

BEBEĞİN DURUMU İYİ

Kerem bebeğin sağlığı hakkında bilgi veren Doç. Dr. Faik Fevzi Okur, “Bu Bebeğimiz Antalya’dan gelen bir bebek, 9 aylık 7 kilo 500 gram ağırlığında. Doğduğunda 1 santimetre büyüklüğünde karıncıklar arası delik (ventrikuler septal defekt) ve sağ karıncığın genişlemesine bağlı olarak trikuspit kapak yetmezliği vardı. Açık kalp ameliyatı ile suni yama yaparak buradaki deliği kapadık. İlgili kapağa da tamir işlemi yaptık. Şuan ikinci gününde gayet sağlıklı. Annesinin kucağında besleniyor.” dedi. 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com