Ege Ambulans
Ayak Tırnakları Neden Kalınlaşır?21/12/2017

26 kemik 114 bağ ve 20 kastan oluşan vücudun tüm yükünü taşıyan ayakların bakımı insan sağlığı açısından son derece önemli olduğunu belirten Menekşe Nail El ve Ayak Sağlığı Kurucusu Podiatrist Menekşe İzer Kurtuluş, “ Gün boyu hareket halinde olan ve bizlerin yükünü taşıyan ayakların bakımı medikal olarak ayak sağlığı ile ilgilenen podiatri uzmanlarınca yapılmalıdır. Kişinin ayak problemleri hakkında bilgi alındıktan sonra gerekirse hekim destekli bakımları yapılmalıdır. Merkezimiz de kişinin ayak problemi dikkate alınarak çözüm odaklı medikal ayak bakımları, deforme tırnak, batık tırnak, topuk çatlağı problemlerine çözüm odaklı yaklaşımlar sunarak diyabetik ayaklara ve topuk dikenine özel bakımlar yapmaktayız.

Ayak Tırnaklarının Kalınlaşma Nedenleri

Podiatrist Menekşe İzer Kurtuluş ayak tırnaklarının kalınlaşma sebeplerinin başında mantar enfeksiyonunun geldiğini belirterek, “  Bu enfeksiyon hem tırnağın kalınlaşmasına hem de bozulmasına sebep olabilir. Yanlış ayakkabı seçimlerinin ayağımıza vermiş olduğu baskılar tırnak kalınlaşmasına sebep olabilir. Ayrıca cerrahi operasyon sonucunda çektirdiğiniz tırnaklarınıza enfeksiyon kaptırdığınızda şekil bozuklukları ile karşılaşabilirsiniz. Hijyen konusunda uygun olmayan yerlerde el ve ayak bakımı yaptırdığınızda zamanla şekil bozukluklarıyla karşılaşabilirsiniz.” dedi.

Tırnak Kalınlaşması Tedavisi:

Kalınlaşan tırnağa özel sistemler ile işlem yapılması gerektiğini belirten Podiatrist Menekşe İzer Kurtuluş,  “ Tırnağın sağlıklı olması için gereken inceliğine getirip esnekliğini geri kazandırmak önemli ancak yeterli değildir. Tırnak yeterince inceltildikten sonra tırnağa uygun alçı kalıplarla hem tırnağın kısa zamanda görselliğini güzelleştirilmekte, hem de sağlığına kavuşması için özel solüsyonlar ve tırnak yumuşatıcıları ile tedavi desteklenmektedir.

Tırnak Batmaları

Tırnak batmalarının günlük hayatta daha çok karşılaşılan ayak sorunlarından biri olduğunu belirten Podiatrist Menekşe İzer Kurtuluş, “ Birçok sebeplerden dolayı tırnak yatağında oluşan bozulma, tırnağın doğal yapısının bozulmasına ve uzama şeklindeki sıkıntılardan batık oluşmasına sebep olur. Ayağı vurma, çarpma, üstüne sert cisim düşmesi, tırnak üzerine darbe oluşması, tırnak üzerine gelecek şekilde ayağa basılması, ayaktaki aşırı terleme, ucu dar, sivri, aşırı yüksek topuklu ayakkabıların uzun süreli giyilmesi, herhangi bir tırnak mantarı enfeksiyonu ve tırnakta oluşabilecek kalınlaşma, ayak ve parmak deformasyonları, hamilelik ve benzeri aşırı kilo artışları, tırnakların sivri veya derin şekilde yanlış kesilmesi, çok koşarak spor yapmak, yanlış pedikür yapılması, genetik yatkınlık gibi sebeplerde oluşabilir. Batık tırnak, yaşam kalitesini düşürdüğü gibi, ayak ve tırnak sağlığını da olumsuz etkiler.

Batık Tırnak Tedavisi

Batık tırnak tedavisinde dünyanın pek çok yerinde tercih edilen bant ve tel sisteminin yerini artık kalıp sistemlerinin aldığını söyleyen Podiatrist Menekşe İzer Kurtuluş, “ Bu sistemle yatağı bozulmuş ve yanlardan ete gömülmüş olan tırnak iki tarafından düzgünce alındıktan sonra, batığın derecesine göre kalıplar yapılmaktadır. Bu Kalıpların amacı tırnağı yatağından kaldırıp batık yatağını boşa çekmek ve yatağın zaman içerisinde kapanmasını sağlamaktır. Kalıplara alınmış tırnaklarda batma tehlikesi olmaz. Çünkü kalıbın iki görevi vardır. Birinci görevi uzayan tırnağınıza kılavuzluk, ikinci görevi de tırnakla yatağı birbirinden ayırmaktır. Bunun sonucunda da, tırnak yatağı yeniden ve baskı altında olmadan şekillenir. Tırnak uzaması takip edilerek kalıplar uygun zaman dilimlerinde sadece boyları kısaltılarak bakımları yapılır dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com