Ege Ambulans
Bacak Estetiği İle Çarpık Bacaklardan Kurtulabilirsiniz06/09/2023

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Meltem Kılıç özellikle genç kızların çarpık bacak adı verilen bacaklarındaki şekil bozukluklarından dolayı mini etek  veya şort gibi kısa elbiseler giyemediklerinden şikayetçi olduklarını ancak doğru planlanan ve uygulanan estetik müdahalelerle bu problemin ortadan kaldırılabilmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Çarpık Bacak Nedir?

Çarpık bacak adı verilen bacaklardaki şekil bozukluğu hakkında bilgiler veren Op. Dr. Meltem Kılıç, “ Özellikle bacağın iç tarafında, dizin üstünde ve altındaki alandaki şekil bozuklukları çarpık bacak durumunu oluşturmaktadır. Çarpık bacağın en önemli belirtisi,  bacakların özellikle diz kısmının altında ve üstünde birbirinden ayrılması, bacakların tam olarak birbirine paralel durmaması ve ayrılması diye tanımlayabiliriz” dedi.

Bacaklar Kısa Görünüyor

Bacaklarında şekil bozukluğu olan hastaların en önemli şikayetlerinden birisinin bacakların normalden daha kısa gibi görünmesi olduğunu ifade eden Op. Dr. Meltem Kılıç, “ Kişiler bu problem yüzünden mini etek, şort, kısa elbise gibi kıyafetleri giyemediklerini söylüyorlar. Dizinin üst tarafında kalan kısımlardaki kıyafetlerde bacağın alt tarafının birbirine eşit ve paralel durmadığından şikayet ediyorlar” dedi.

Farklı Tedavi Yaklaşımları

Bacaklardaki şekil bozukluğunun tedavisinde farklı yöntemlerden yararlanıldığını söyleyen Op. Dr. Meltem Kılıç hastanın şikayetlerine göre uygun tedavinin planlandığını belirterek kullanılan tedavi yöntemleri hakkında şu bilgileri verdi: “ Bacaklardaki şekil bozukluğu tedavisinde amaç dizin iç tarafındaki, üst taraftaki veya alt tarafındaki dokuyu düzeltmek. Eğer dizin üst tarafındaki veya iç tarafındaki fazlalık yeterliyse buradan alacağımız yağ dokusunu alt tarafa koyduğumuz zaman hem üst taraf düzelmiş oluyor hem de alt taraf dolmuş oluyor. Böylece bacaklar birbirlerine daha paralel daha düzgün görünüyor. Eğer bütün bacak boyunca yani bütün dizin kenarından ayak bileğine kadar bir eksiklik varsa bu tür hastalarda vücudun başka bölgelerinden alınacak yağ dokusuyla toparlama yapılmaktadır. Eğer kişide çok fazla yağ yoksa calf protezi dediğimiz bir tür implantla da ameliyat yapılabilmektedir. Eğer hastanın diz çevresinde bir problemi var ama bacakları genel olarak topluysa da bacaklarının diğer kısımlarına liposuction yapılıp genel olarak bacak şekillendirilebilmektedir. Yağ enjeksiyonu yapılan hastalarda işlemin duruma göre bir ya da iki kez daha tekrarlanması gerekebilir. Çünkü enjekte edilen yağların ne kadarının vücut tarafından tutulabileceği her zaman öngörülemiyor. Bazı hastalarda çok yeterli olabilirken bazen işlemi iki kez tekrarlamak gerekebiliyor”

Ameliyat Sonrası Dikkat

Tüm tedavi yöntemlerinin ameliyathane ortamında yapılması gerektiğini belirten Op. Dr. Meltem Kılıç, “ Ameliyat sonrası hastanın yaklaşık bir hafta kadar bandaj kullanmasını istiyoruz. Hareketlerini biraz kısıtlaması gerekiyor ve çok fazla spor yapmasını istemiyoruz. Bu ameliyatlar hastaları gayet mutlu eden ameliyatlardır” diye konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com