Ege Ambulans
Bakım Merkezleri Terkedilmiş Yaşlıların Olduğu Yerler Değildir13/11/2018

30 yıldır özel sağlık kuruluşlarında kuruculuk ve yöneticilik yapan Fuat Uzun ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı huzurevleri ile Ege Üniversitesi’nde klinik ve ameliyathane hemşireliği yapan Hafize Uzun tarafından Urla’da hayata geçirilen Özel Artı Yaşam Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi ileri teknoloji donanımı ve profesyonel hizmet personeli ile dinç yaşlılara, alzheimer, demans, parkinson, felçli ve yatalak hastalara uzman kadrosuyla bakım ve huzurevi hizmeti vermeye devam ediyor.

Üniversite Mezunu Personel

Fuat Uzun, “ Merkezimizde görev yapan personelimizin büyük bir bölümü üniversite mezunlarından oluşmaktadırlar. Bu işin teorik eğitimini alan insanlar hasta ve yaşlılara bilimsel olarak yaklaşıyorlar. Yaşlıyı yormuyorlar, daha iyi iletişim kuruyorlar. Ayrıca üniversite sınavına girerek bu bölümü tercih eden arkadaşlarımız daha büyük bir istek, merak ve özveriyle yaşlılara yaklaşıyorlar ve daha verimli ve faydalı oluyorlar.” dedi.

Tam gün Doktor

“Merkezimizi kurarken ihtiyaca göre tam gün doktor bulundurabileceğimizi söylemiştik” diyen Hafize Uzun, “ Böyle bir ihtiyaç doğdu ve artık merkezimizde tam gün doktor muayenesi ve kontrolü bulunmaktadır. Belirli periyodlarla nöroloji ve dahiliye hekimimiz merkezime gelerek muayene yapmaktadır. Diğer taraftan fizyoterapist ile de ihtiyacı olan sakinlerimizin fizik tedavi ve rehabilitasyon işlemleri merkezimizde uzman arkadaşlarımız tarafından yapılmaktadır.” dedi.

Bakım Merkezleri Önemli

Uzun yıllar sağlık sektöründe görev yaptıklarını hatırlatan Hafize Uzun, “ Bizim gerçek hedefimiz sağlık ayağını çok iyi oturtmaktır. Palyatif bakım merkezi gibi bir merkez olmak istiyoruz. Günümüzde huzurevi dendiği zaman çocukları tarafından terkedilmiş, kimsesiz insanların kaldığı yerler aklımıza geliyor. Ancak aslında iş öyle değil. Alzheimer, demans, felçli gibi hastalar ya da yatalak hastaların evde bakımları çok kolay bir iş değildir. Çocukları çalışıyorsa hasta bakımı konusunda tecrübeli bakıcı ya da hemşire tutmanız gerekmektedir. Çocuklar çalışmıyor olsa bile yatalak hasta bakımı kolay bir şey değildir. Mutlaka profesyonel kişiler tarafından yapılması gerekiyor. Ancak hasta ve yaşlıyı bakım merkezine götürdüğünüz zaman, hem daha sağlıklı bir yaşam sürüyor, hem de tedavileri zamanında ve doğru olarak uygulanıyor ve takip ediliyor. Merkezimizde vardiyalı bir şekilde bakım asistanlarımız, hemşiremiz, sürekli olarak hastalarımız ve yaşlılarımızla ilgileniyorlar.” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com