Ege Ambulans
BASEK Doğum Akademisi İle Anne Adayları Bilinçleniyor06/06/2017

Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları ( BASEK) bünyesindeki Central Hospital’da başlayan Doğum Akademisi anne adaylarına hamilelik süreci ve doğum hakkında bilgiler veriyor.

Doğum Akademisi

Bu yıl itibariyle halkın sağlık konusunda bilinçlenmesini sağlamak amacıyla sağlık eğitimini halk nezdinde planladıklarını dile getiren Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları (BASEK) Yönetim Kurulu Başkanı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özer Gürbüz, “ Hizmet kalitemizi artırmamız için halkı eğitmemiz lazım. Halkın sağlık konusunda çok fazla bilgi sahibi olmadığını gördük. Bu konuda ilk olarak Central Hospital bünyesinde doğum akademisi açtık. Amacımız normal ve sezaryen doğumun iyi ve kötü yanlarını, neyin tercih edilmesi gerektiğini, doğal olan nedir gibi sorular hakkında halkımızı bilinçlendirmek.” dedi.

Sezaryen Doğumda Artış Var

Son zamanlarda hem ülkemizde hem de dünyada sezaryen doğumda ciddi artış gözlendiğini söyleyen Op. Dr. Gürbüz, “Eskiden doğumların yüzde 25’i sezaryenle yapılırken, son yıllarda bu oran yüzde 90’lara kadar çıktı. Sezaryen doğumun hem anne hem de bebek açısından sağlıksız yönleri var. Bunların halka anlatılması lazım. Onun için doğum akademisini açtık. Burada hedefimiz normal doğumu özendirmek, normal doğumun avantajlarını halkımıza ve hastalarımıza anlatmak. Bunun yanında alternatif doğum yöntemleri var. Örneğin ağrısız doğum, suda doğum, hipnotik doğum. Halkımıza bunlar hakkında da bilgiler veriyoruz.

 Doğum Egzersizleri ve Terapileri

Eğitimlerin yanı sıra özellikle hamileler için uyguladıkları eğitimler hakkında bilgiler veren Op. Dr. Gürbüz, “ Doğum eğitimi, doğum egzersizleri, psikolojik doğum egzersizleri, aile terapisi gibi eğitimlerde veriyoruz.  Amacımız anne ve babayı doğuma hazırlamak, hastayı doğum egzersizleriyle doğum yapmasını kolaylaştırmak, doğum sırasında nelerle karşılaşacağı konusunda bilgilendirmektir.

Sağlık ve Eğitim bir Bütün

Op. Dr. Özer Gürbüz (BASEK) yıllardır İzmir’de sağlık ve eğitim sektöründe hizmet verdiklerini söyledi. Op. Dr. Özer Gürbüz, “ Bayraklı’ da Yeni Kent Meydanında Central Hospital, Mavişehir’de Mavişehir Tıp Merkezi ve Mersinli’de Mersinli Cerrahi Tıp Merkezi olarak hizmet veriyoruz. Ayrıca Ortak Sağlık Güvenlik Birimi ( OSGB) ve mobil sağlık hizmetimiz var. Daha sonra bu sağlık hizmetine eğitim hizmetini ekledik ve BASEK markasıyla hizmet vermeye başladık. Eğitim alanında mesleki eğitime önem verdik. Öncelikle sağlık meslek lisesi, daha sonra havacılık, denizcilik, raylı sistem, otomotiv, enerji ve bilişim dallarında mesleki eğitimi geliştirdik. BASEK olarak uzmanlık alanımız sağlık ve eğitim. Biz bunu ayrı ayrı değil bir olarak değerlendiriyoruz. Çünkü sağlık ve eğitimin birleştiği nokta üniversite olmak. Bizde bir sağlık üniversitesinin alt yapısını tamamladık. İk yıl içerisinde sağlık ve eğitimin beraberce sunulduğu bir üniversitemiz olacak. “

Kutu. Kutu. Kutu

Hem hastanın hem toplumun bilgilendirilmesi amacıyla BASEK bu yıl içinde çalışmalarına a devam edecek. Ücretsiz olan bu eğitimlere katılmak isteyenler BASEK’e bağlı herhangi bir sağlık kuruluşuna başvuruda bulunabilirler. Okullar öğrencilere eğitim verirken, hastanemiz ve tıp merkezlerimiz hastalarımızı tedavi edecek. Basek Akademi ise toplumu sağlık konusunda bilgilendirecek ve bilinçlendirecek.”  

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com