Ege Ambulans
Basek İlk Mezunlarına Altın Bileziklerini Taktı30/05/2017

252 Basekli Sağlık Camiasına Katıldı

 

Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları ( BASEK) bünyesinde eğitim ve öğretime devam eden Özel Mersinli Batı Anadolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sağlık alanındaki ilk mezunlarını verdi. Bu yıl ilk defa mezun veren okulda hemşirelik, anestezi teknisyenliği, radyoloji teknisyenliği, acil tıp teknisyenliği, tıbbi laboratuvar teknisyenliği bölümlerinde lise öğrenimini tamamlayan 252 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.

Mezuniyet töreni öncesi sanat ve spor alanında başarılı olan öğrencilere, ve okul eğitim kadrosuna başarı belgeleri takdim edildi. Büyük bir coşku ve heyecan yaşayan öğrenciler ailelerinin arasından yürüyerek sahneye geldi. Davetlilere hitaben bir konuşma yapan BASEK Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, “ 4 yıldır bu konuşmayı yapmak için hazırlanıyorum. 4 yıldır bir gün bu çocukları mezun edeceğim ve benim bir hayalim gerçekleşecek hep bugünü bekledim. Bugün benim de gurur günüm. BASEK 4 yıl önce eğitim hayatına start verdi. Bugün gurur duyduğumuz bu gençler 4+4+4 eğitim sistemine geçildiğinde ilk kayıt yaptıran gençler. Ve bugün ellerinde altın bilezikleri ile sağlık ordusuna katılmaya hazırlar.”

Hayallerimi Gerçekleştirdim

“Bugün hayallerimi gerçekleştirdim” diyen Op. Dr. Gürbüz şunları söyledi. “ 4 yıl önce bu yola çıkarken Türkiye için hayallerim vardı. Bin yıllık geçmişimizde geleneklerimizde gizli olan ahilik sistemini eğitim sistemimize entegre etmekti. Son 3 yılda gelişmeler onu gösteriyor ki çıraklık, kalfalık ve ustalık sistemini tekrar entegre ettik ve bu hayalimi gerçekleştirdim. İkinci hayalim Mesleki eğitim liselerde verilmeliydi. Üniversitelerde anahtar tutmamış makine mühendisi, inşaat görmemiş inşaat mühendisi olamazdı. 4+4+4 eğitim sistemi ile meslek liselerinin önü açıldı, katsayı uygulaması ortadan kalktı ve öğrenciler hem çalışıp he okuyabildi. Üçüncüsü ise yetenekli öğrencilerin fark edilmesiydi. 12 yıllık kesintisiz eğitim döneminde, gençlere üniversiteyi kazanmak dışında başka bir seçenek kalmıyordu. 4+4+4 eğitim sistemi ile yetenekler yeniden fark edildi, liseden mezun olurken meslek sahibi olarak mezun oldular ve gençlerimizi kahve köşelerinde yok olmaktan kurtararak ve birer meslek sahibi yapmaktan son derece mutluyum” dedi.

Batı Anadolu Üniversitesi

Op. Dr. Gürbüz, Önümüzdeki Yıl Batı Anadolu Üniversitesi’nin kuruluş müjdesini size vermek için gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.

6 birinci adayı

Op. Dr. Özer Gürbüz’ün konuşmasının ardından 2013-2014 eğitim öğretim yılında ilk konuşmayı yapan öğrenci Ali Batuhan Olcay mezuniyet törenin de de kısa bir konuşma yaptı. Öğrencilerin not ortalamalarının birbirine çok yakın olması nedeniyle okul birincisi adayı olarak gösterilen İrem Özmen, Cemre Kaya, İrem Arslan, Damla Emirdağlı ve Onurcan Acar duygularını paylaştı. Okul birincisi yaz dönemi stajlarının sona ermesinin ardından belirlenecek.  

Bayrak ve Flama devir teslim töreninin ardından öğrenciler meslek yemini ettiler. Öğretmenlerinin ellerinden diplomalarını alan öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusu yaşadılar. 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com