Ege Ambulans
Basek’ten gençlere çalışarak okuma imkânı!30/05/2017

Batı Anadolu Sağlık Eğitim Kurumları (BASEK) Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, geniş olanaklarla ve lise çağına gelmiş öğrencilere meslek kazandırmak, yeni Türkiye’nin ihtiyacı olan ara elemanları yetiştirmek amacıyla başlattıkları eğitim seferberliğindeki hedeflerini anlattı.

''MESLEK ÖĞRENME ÇAĞI LİSEDİR”

Eğitim alanındaki çalışmaları ve buna bağlı hedeflerini dile getiren Op. Dr. Özer Gürbüz, 'Hem oku hem çalış!' sloganıyla gençlere sundukları fırsatları anlattı. “Meslek öğrenme çağı lisedir” diyen Op. Dr. Gürbüz, “ Bizim hedefimiz ara eleman yetiştirmek.  Biz öğrencileri hayata hazırlıyoruz.  Çünkü mesleğin öğrenileceği çağ lisedir. Üniversitede tabi ki mühendis olabilirler tabi ki doktor olabilirler ama asıl mesleğin öğrenildiği yer 12-18 yaşlarıdır. O yaşı tekrar yaşamak mümkün değil. Üniversiteyi tekrar okuyabilirsiniz ama liseyi tekrar okuma fırsatınız yok. Meslek liselerinin önü açıldı. Neden açıldı? Yine ihtiyaçtan... Çünkü gelişen ve kalkınan bir Türkiye var. Fakat  gençlerimiz 18-20 yaşlarında işsiz ve çalışacak eleman da yok yani yurt dışından getiriliyor. Biz bunu fark ettik ve Türkiye’deki ihtiyacı tespit ettik. Bizim Avrupa’ya ya da Batı ülkelerine bakmak gibi bir ihtiyacımız yok.  Bu bin yıllık geleneğimizde ahilik sistemi var. Bu ahilik sisteminde meslek ve sanat öğrenilirken çıraklık ve ustalık diye tanımlanan kavramlar var. Ahilik sistemi kişinin ilk okuldan sonra yavaş yavaş meslek edinebileceği bir sistemdir. Avrupa’da ve özellikle de Almanya bu sistemi örnek alıyor ve uyguluyor.

EGE'NİN YILDIZLARI

Bizim  sloganımız ‘'Başarılı olmak için bir işi iyi yapmak gerekir, ama BASEK’te olmak için en az iki işi iyi yapmanız lazım'' Bu ikinci iş yetenek... Yani siz hemşire olun, doktor olun ne olursanız olun ama yetenekleriniz de varsa vazgeçmeyin.” Dedi.

Op. Dr. Özer Gürbüz, “ Sağlık, Havacılık, Biyomedikal, Enerji, Denizcilik, Raylı Sistemler, Adalet ve Turizm Meslek Liselerimiz ile de gençlerimize gelecekte sahip olacakları mesleklere yön vermeye devam ediyoruz. Ayrıca Gürbüz Vakfı'nda burs imkanları ile okuyabilen gençler Batı Anadolu Central Hospital, Mavişehir Tıp Merkezi ve Mersinli Cerrahi Tıp Merkezi gibi kurumlarımızda da staj ve çalışma imkanları kazanıyor.

Batı Anadolu Üniversitesi Geliyor

Op. Dr. Özer Gürbüz uzun süredir çalışmaları devam eden Batı Anadolu Üniversitesi’nde sone gelindiğini belirterek, “ yıllardır hayalini kurduğum Batı Anadolu Üniversitesini 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrenci kabul edecek şekilde öğrencilerimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com