Ege Ambulans
Basek’ten Yüzde100 Burslu, İş Garantili Devlet Destekli Liseler10/09/2019

5 bin öğrenci kontenjanıyla Türkiye’nin en büyük mesleki ve teknik eğitim kampüslerinden birini İzmir’de kuran Op. Dr. Gürbüz, “Amacımız ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak genç nesiller yetiştirmektir. Mesleki teknik eğitim alan öğrenciler gelecekte ülkemizin gelişmesinde aktif rol alacaklar. Devlet destekli bölümlerle birlikte BASEK, Eğilime Göre Eğitim (EGE) modelinden sonra Eğitimde Esnek Ödeme Modelini (EÖM) hayata geçiriyor’’ dedi.

Yüzde Yüz Burs

Op. Dr. Özer Gürbüz, “ Son günlerde öğrenci yetersizliği ya da ödeme güçlüğü içerisine giren okulların kapanması ve o okullara kayıt yaptıran öğrencilerin mağduriyeti ile ilgili haberler medyada yer alıyor. Özel eğitim sisteminin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntının yakın gelecekte birçok özel okulun kapanması ile sonuçlanacağını öngörmek zor değil. BASEK olarak mesleki teknik eğitime önem veren bir kuruluş olarak mağduriyet yasayan öğrencilerimiz BASEK bünyesinde yüzde 100 burslu, devlet destekli ve iş garantili bölümlerde eğitim görmeleri için acele etmeleri gerekir.  2019- 2020 eğitim öğretim yılında BASEK e kayıt yaptıran öğrencilerimiz aynı zamanda sportif açıdan da desteklenmektedir”

12 Farklı Meslek Dalı

Eğitim alanında yaptıkları yatırımlar hakkında bilgiler veren Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumlar (BASEK) Yönetim Kurulu Başkanı  Op. Dr. Özer Gürbüz, “Batıanadolu Bilim ve Teknik Liseleri  çatısı altında Anadolu-fen,Sağlık, Biyomedikal, havacılık, Uçak motor ve elektronıği,Sivil Havacılık, Denizcilik, Raylı Sistemler, Bilişim, Yenilenebilir enerji Veterinerlik, Hayvan Sağlığı Ve Yetiştiriciliği, Gıda-Tarım Teknolojileri olmak üzere İzmir Bornova, Manisa, Salihli ve Ödemiş’teki kampüslerimizle 12 farklı meslek dalında5 bin öğrenci kapasitemiz ile  eğitim veriyoruz. ” dedi.

Uygulamalı Stajlar Önemlidir

Mesleki eğitimin önemli bölümünün uygulamalı stajlar olduğunu belirten Op. Dr. Özer Gürbüz, “ Öğrencilerimize özellikle sağlık alanında kendi hastanelerimizde staj yaptırmaktayız. Hizmet alanlarında öğrencilerimiz Hastanelerimizde ve Otelimizde stajlarını yapacak ve hayata hazırlanacaklardır. BASEK te eğitim alan öğrenciler hem çalışıp hem okuyacaklar ve Türkiye’nin kalkınmasında aktif rol alacaklardır. dedi.

Esnek Ödeme Modeli

Basek eğilime göre eğitim sisteminden sonra daha çok öğrenci velilerini rahatlatacak esnek ödeme modelini uygulamaya başladı. Ekonomik krizden etkilenen ailelerin çocuklarını nitelikli okullara sadece maddi yetersizlikten dolayı gönderemediklerini tespit ettiklerini belirten Op. Dr. Gürbüz, “ Eğitim ertelenmemeli. Ekonomik sıkıntıdan dolayı çocuklarımızın geleceği kısıtlanmamalı. Bunun için esnek ödeme sistemini getirdik. BASEK’e kayıt için gelen veli ödeme planını kendisi belirliyor. İsterse peşin indiriminden yararlanıyor isterse yıllık eşit taksitlerle eğitim ücretini ödüyor. Bazen yılda bir kerede ve hatta okuldan mezun olduktan sonra geri ödemek isteyen velilerimiz oluyor. Bu talepler için de grubumuza ait Gürbüz Sağlık Eğitim Vakfından burs ve kredi alabiliyorlar. Yeteneklerini belgelemek kaydıyla tam burslu olarak da BASEK’te öğrenim görmeleri mümkün. Biz BASEK’le iletişime gecen öğrenci velilerine okullarımızı görmelerini, öğrencilerle birlikte bizzat okullarımıza gelerek bizimle görüşmelerini tavsiye ediyoruz. Bazen kendilerinin bile fark edemedikleri ustun yetenekler keşfedip burs vererek hiç bedel ödemeden de BASEK’te eğitim görmelerini sağlıyoruz” dedi.

Burslu, Kredili ve İş garantili alanlar

Dr. Gürbüz; LGS sınav başarısı ,akademik derece ,spor ve sanat alanında yeteneklı ve dereceleri olan gençlere geri ödemesiz burs ve mezun olduktan sonra ödeyebilecekleri eğitim kredileri veriyoruz. Sanat ve sporda Türkiye’yi yurtdışında temsil etmiş öğrenciler, Türkiye de derece almış gençleri tam burslu olarak BASEK’lİ yapmayı hedefliyoruz. MEB’nın da büyük kuruluşlarla yapmış olduğu İş garantili protokoller gibi BASEK de Özel sektörle belli bölümlerde iş garantili protokoller yaptı. BASEK Özel sektör işbirliği MEB önderliğinde yakın gelecekte Türkiye’ye model olacak ve birçok öğrenci mesleki teknik liseleri tercih eder hale gelecektir. Gelecek yetenekli gençlerin ve meslek eğitimini lisede alıp yüksekokulda hem çalışıp hem okuyan gençlerin olacaktır dedi.

 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com