Ege Ambulans
BatıAnadolu Central Hospital Yenilendi08/05/2017

İzmir’in yeni kent merkezi Bayraklı’da sağlık hizmeti veren Central Hospital  medikal alt yapısı tamamen yenilendi, ileri teknoloji cihazlarla donatıldı ve güçlenen hekim kadrosuyla halkımıza hizmet vermeye devam etmektedir.

Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları(BASEK) Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, ‘’Batıanadolu Sağlık kurumları, İzmir’in merkezi konumunda olan Bayraklı, Mersinli ve Mavişehir’de herkesin kolayca ulaşabileceği yerlerde halkımıza kesintisiz sağlık hizmeti sunmaktadır .Central Hospital ve Batıanadolu Tıp merkezlerimiz, SGK;Özel sigorta ve bankalar,TBMM  tüm dernek  ve kamu kurumlarıyla   anlaşmalıdır.Koşulsuz sağlık hizmeti ve maksimum hasta memnuniyeti anlayışına sahibiz.İyi günde kötü günde ,hastalıkta sağlıkta halkımızın hep yanındayız.’’ dedi.

Yeni Kent Merkezi’nin Hastanesi

“1999 yılında hizmet vermeye başlayan Central Hospital için  neden Bayraklı’yı seçtiğimiz sorulduğunda  Bayraklı ‘nın İzmir in merkezi olduğunu ve her semte eşit uzaklıkta olduğunu söylemiştik.Açıldığından beri ‘’İzmir ‘in merkezinde ..Bayraklı ‘da..’’sloganını kulanıyoruz. O zaman Bayraklı İzmir ın merkezi değil varoşu kabul ediliyordu.Ama bugün İzmir in yeni kent merkezi olarak anılıyor." diyen Op. Dr. Özer Gürbüz, “ Central Hospital ‘in yeni sloganı           “ Yeni Kent Merkezinin Yenilenen Hastanesi”oldu.. Son 1-2 yılda sağlık ve otelcilik hizmetlerinde konfor ve teknoloji  geliştirici çok önemli yatırımlar yaptık. Hastalarımız denize nazır körfez manzarasına hakim odalarında daha çabuk iyileşiyorlar. Doktorundan hemşiresine  hastaneniz güler yüzlü personeli ile moral ve motivasyonları artıyor .

SGK’lılara Ek ücret yok

Geçen hafta  Japonya dan ithal ettiğimiz  ileri teknolojili kalp anjiyo görüntüleme sistemi 15 gün sonra hizmet vermeye başlayacak. SGK’lı hastalar, ek hücre ödemeden son teknoloji ürünü sistemlerden yararlanabileceklerdir.  Tüm hastanede gerekli yenilemeyi yaptık. Doktor kadromuzu güçlendirdik. Akademik kadromuzda Profesör ve Doçentlerin sayısı arttı. İzmir’in merkezinde Central Hospital ve Mersinli Batıanadolu Cerrahi Tıp Merkezi ile Mavişehir’in merkezinde  bulunan  Mavişehir Batı Anadolu Tıp Merkezi’nin  birbiriyle dijital entegrasyonu mevcut.Yani  bir kurumumuza gelen hastayı aynı anda diğer kurumlarımızdaki doktorlar da değerlendirebiliyor .Ameliyat sonrası takip ve test sonuçları en yakın merkezde devam edebiliyor.

Evde bakım ve Mobil Sağlık Sistemi Gelişiyor

Mobil sağlık sisteminde de bir takım değişiklik yapıldığını belirten Op. Dr. Özer Gürbüz, “  Mobil sağlık sistemi gelecekte önemli hale gelecek. Hastane yatak kapasiteleri sınırlı bir imkan sunuyor. Evde bakım sistemi ile sağlık hizmetini  toplumun her kesimine yaymak mümkün. Mobil sağlık sistemi ile sağlıklı koşullarda hastaneye ulaşımı kolaylaştırmak gerekiyor. BASEK olarak sağlık turizmi ile de ilgileniyoruz. Çeşme’de bir otelimiz var. Bu otelde hem sağlık turizmi yapıp hem de mobil sağlık araçlarımızla hastanın bir merkezden diğer merkeze sağlıklı bir şekilde naklini planlıyoruz.  Şu anda sadece kara araçlarıyla nakil sağlanırken yakın gelecekte Batı Anadolu Mobil Sağlık Sistemi bünyesine deniz ve hava araçlarını da katacağız.” dedi.

Sağlık Taşeronları Sisteme Zarar Veriyor

Op. Dr. Özer Gürbüz sağlık sisteminde bulunan sağlık taşeronlarının sisteme ciddi zararlar verdiğini belirterek, “ Sağlık taşeronlarının sisteme girmesi ile ilgili bir takım sorunlar yaşanıyor. Sağlık sisteminde doktor, hastane ve hasta üçgeni vardı.  Daha sonra ,sağlık sistemin boşluklarından faydalanarak, sağlık eğitimi almayan birtakım insanlar, kendini finansçı, danışman, güzellik uzmanı,hasta koçu v.s isimlerle sağlık sistemine sızıp sağlık hizmeti vermeye başladılar.Eskiden Doktorlara hasta bulan simsarlar vardı.Şimdiki sağlık taşeronları , hastaya müdahale edecek doktoru yanlarında maaşlı çalıştırıyorlar. Bir müddet sonra  doktora da gerek kalmadan kendileri yapıyorlar. En çarpıcı örnek saç ekimidir.

Sağlık taşeronları sisteme çok büyük zarar veriyorlar. Sağlık Bakanlığı ve sistemi denetleyenler, bu taşeronları  sorumlu olarak görmüyor. Sağlık sisteminde sorumlu ya doktordur ya da hastanedir. Ama bu taşeronlar bu sorumluluk sisteminin dışına çıkıp hem sağlık hizmeti verip hem de bir problem çıktığında, komplikasyon oluştuğunda, hasta kaybedildiğinde ya da tedavi alamadığında kaybolup gidiyorlar, sorumluluk alamıyorlar. Etik olmayan her türlü yolu deneyerek bu işi yapıyorlar. Halkımızın bu konuda tedavi olacakları merkezleri iyi araştırmaları, bu gibi uygulamalarda hekimin var olup olmadığını iyi sorgulamalılar. Sağlık Bakanlığı da hem ruhsatlandırma hem de denetleme aşamasında gereken hassasiyeti göstermelidir.” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com