Ege Ambulans
Behçet Uz’a Yeni Başhekim14/12/2017

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine 2012 yılından bu yana hastanenin acil servisinde sorumlu hekim eğitim görevlisi (Klinik Şefi) olarak görev yapan Doç. Dr. Tanju Çelik atandı. Yeni görevine başlayan Doç. Dr. Çelik, “ El birliği ile hareket ederek hastanemizin sorunlarını kısa süre içerisinde çözüme ulaştıracağız. Amacımız devraldığımız bu bayrağı daha da ileriye taşımaya devam etmek ve Sağlık Bakanlığı politikalarını en iyi şekilde uygulamaya çalışmaktır” dedi.

Doç. Dr. Tanju Çelik Kimdir?

1972 yılında Bergama’da doğdu. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

1999 yılında İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Sağlığı ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde araştırma görevlisi oldu. 2003-2005 yılları arasında çalışmalarını bu hastanede devam ettiren Dr. Tanju Çelik başhekim yardımcılığı görevini üstlendi. 2005 yılında Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesinde 5 yıl görev yapan Dr. Tanju Çelik hastanenin çocuk servisinin yeniden yapılanmasında görev aldı.

2009 yılında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Ata Sökmen Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent Doktor unvanıyla göreve başladı ve bölümün kurulması ve geliştirilmesine katkı sağladı. Üniversite bünyesinde senato üyeliği, Başhekim yardımcılığı gibi idari görevlerde yer aldı. 2012 yılında Sağlık Bakanlığı’na başvurarak kendisinin yetiştiği hastane olan İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Sağlığı ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktor olarak göreve başladı. 2013 yılında Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu başasistanlık sınavını kazanarak başasistan oldu. Çocuk sağlığı ve hastalıkları üzerine yapılmış ulusal ve uluslararası alanda 100’den fazla yayın, poster ve sözlü bildirimi bulunmaktadır. 11 Mart 2016 tarihinde doçent oldu. 2017 yılında İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Sağlığı ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Eğitim Görevlisi oldu. Doç. Dr. Çelik evli ve iki çocuk babasıdır.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com