Ege Ambulans
Bel fıtığında Mikrodiskektomi tedavisi10/01/2018

Medical Park İzmir Hastanesi’nden Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Murat Düzgün bel fıtıklarına olan yaklaşımları ve risk faktörleri hakkında bilgiler verdi.

Op. Dr. Murat Düzgün bel ağrısının toplumda çok sık görülen bir hastalık olduğunu söyledi. Bel ağrısının sık nedenlerinden birisinin bel fıtığı olduğunu belirten Op. Dr. Murat Düzgün, “ Bel fıtığı bel omurgasının arasında yastık görevi gören disk dediğimiz yapının yırtılıp omurga kanalı içerisine gelip sinire baskı oluşturmasıyla oluşan bir hastalıktır. Bel fıtığının başlıca nedenleri arasında aşırı kilo, travmalar, zayıflamış bel ve karın kasları, ailesel ve genetik yatkınlık sayılabilir. Bel fıtığında ilk bulgular bel ağrısıdır. İlerleyen dönemlerde sinir basısının meydana geldiği andan itibaren bacak ağrısı olarak kendini göstermektedir. Biraz daha ilerleyen fıtık hastalığı bacakta güçsüzlük, ayakta güçsüzlük gibi tablolara neden olabilmektedir.” dedi

Bel Fıtığında Tedavi

Bel fıtığında tedaviye ağrının ilk başladığı dönemlerde medikal ilaç tedavisi ve iğneler ile başladıklarını belirten Op. Dr. Murat Düzgün, “ Tedavinin ikinci aşamasında hastalara fizik tedavi öneriyoruz. Ayakta başlayan güçsüzlük veya dayanılmaz ağrı olan hastalara ise cerrahi müdahale önerilmektedir. Günümüzde başarı oranı yüksek olan mikrodiskektomi cerrahisi önerilmektedir.  Bu cerrahi ile 2 cm’lik cerrahi kesiyle, yüksek büyütmeli ve parlak ışıklı ameliyat mikroskobu yardımıyla yapılmakta olan bu ameliyatlarda, gözle görülemeyen patolojiler tespit edilebilmekte, dokular ayrıntılı olarak incelenmekte ve ameliyatlar hassas bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Ameliyat sonrası 6 saat sonra hasta yürütülmekte, 1 gün hastanede yatırıldıktan sonra eğer herşey yolunda gidiyorsa taburcu edilmektedir. Hasta taburcu olduktan sonra iş ve sosyal hayatına dönebilmektedir.” Dedi. 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com