Ege Ambulans
Bel ve Boyun Ağrıları Omurga Hastalıklarının Habercisi Olabilir25/06/2023

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hakan Sinan Yılmaz bel ve boyun fıtığı şikayetleriyle birlikte ortaya çıkan halk arasında siyatik olarak bilinen ağrıların bir hastalık olmasa da çoğu zaman omurgada oluşabilecek bir hastalığın habercisi olabileceğini belirterek bu şekilde ağrısı olan hastaların vakit kaybetmeden uzman bir hekime gözükmelerini, uygulanacak tedaviyle yeniden sağlıklarına kavuşabileceklerini söyledi.

Kol ve Bacaklarda Ağrı Oluşabilir

Bel ve boyun fıtığı şikayetlerinin günümüzde hızlanan hayatın vücuda bindirdiği yükler nedeniyle gitgide arttığını söyleyen Op. Dr. Hakan Sinan Yılmaz, “ Hemen hemen her gün bir tanıdığımızın bel ve boyun ağrısı şikayetlerinden bahsettiğini duyuyoruz. Hele hele bu ağrılar artıp da kollara ya da bacaklara vurmaya başladıysa işte o zaman tehlike çanları çalmaya başlar. Halk arasında siyatik olarak adlandırılan bu ağrılar gerçekten de ciddi bir hastalığın habercisi olabilir. Siyatik olarak bildiğimiz durum aslında bir hastalık olmasa da çoğu zaman omurgada oluşan bir hastalığın habercisidir” diye konuştu.

Siyatik Nedir?

Omuriliğin beyinden bir çiçek demetinin sapı gibi çıkarak omurganın içerisinde belimizin ortasına dek uzandığını söyleyen Op. Dr. Hakan Sinan Yılmaz, “ Bu omurilikten çıkan sağlı sollu sinirler vücudumuza dağılarak beynimizin komutlarını iletir. Siyatik, işte bu sinirlerin boynumuzda veya belimizde bir noktada sıkışması ve ezilmesi sonrası oluşan sinirsel tepkidir. Siyatik, sırttan ve omuzlardan kollara ya da kalçalardan bacaklara yayılan ağrılar, uyuşmalar, yanmalar ve elektriklenme gibi hislerin tümüne verilen isimdir” dedi.  

Nasıl Tedavi Edilir?

“Bu gibi durumlarda yapılacak en doğru şey omurga hastalıkları ile ilgilenen bir doktora yani Beyin ve Sinir Cerrahisi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanları veya ilgi alanı bu yönde olan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanlarına başvurmaktır” diyen Op. Dr. Hakan Sinan Yılmaz, “ Çok korkulan röntgen ışınlarına maruz kalmadan çektireceğiniz bir MR ile probleminiz ortaya çıkartılabilir. Sonrasında uzman ellerde ne tarz bir tedavinin sizin için gerekli olduğuna karar verilebilir. En basit tedaviden başlamak kaydıyla sırasıyla uygulanacak tedavilerle sağlığınıza tekrar kavuşabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com