Ege Ambulans
Bölgenin Kalp Damar Hastanesi: Özel Akut Kalp Damar Hastanesi 05/11/2020

Kalp  ve damar hastalıkları konusunda bir üst  ihtisas hastanesi  olan Özel Akut Kalp Damar Hastanesi bölgenin en büyük özel kalp ve damar hastalıkları hastanesidir. Hastanenin bölgede en fazla kalp ve damar hastalıklarının tanı teşhis ve tedavisinin yapıldığı bir merkez olduğunu belirten Özel Akut Kalp Damar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Necmettin Yakut, “En büyük başarılarımızdan biri hastalarımızın yüzde 95’inin yatarak tedavisi dahil aynı gün içerisinde teşhis ve tedavisinin tamamlanmasıdır” dedi.

Yüksek Yoğunlukta Cerrahi

Akut Kalp Damar Hastanesi’nin Mayıs 2012 tarihinde açılan ancak yaklaşık 20 yıldır yan yana çalışan bir sağlık grubunun başarılı bir ürünü olduğunu belirten Op. Dr. Necmettin Yakut, “ Hastane bölgenin en büyük özel kalp ve damar hastanesi olup en yüksek yoğunlukta açık kalp, kalp kapakları ameliyatları, koroner anjiografi ve stentler, kalp pilleri, beyin damarlarının cerrahi tedavisi, kol-bacak  arteryel sistem  ve varis olarak her türlü venöz sistem operasyonları yapılmaktadır. Ayrıca daha da önemlisi kamu hastaneleri de dahil bölgede en fazla elektrofizyolojik çalışma denilen kalp ritm bozukluklarının kasık bölgesinden girilerek çok küçük kateter ile bu ritm bozuklukları bölgesinin yakılarak tedavisi yapılan bir üst dal hastanesidir” dedi.

Aynı Gün Tedavi

En büyük başarılarımızdan biri hastalarımızın yüzde 95’inin yatarak tedavisi dahil aynı gün içerisinde teşhis ve tedavisinin tamamlanması olduğunu belirten Op. Dr. Necmettin Yakut, “ Koroner anjio ve balon ile stent işlemlerin büyük kısmı el üzerinden yapılarak aynı gün içerisinde hastalar taburcu edilmektedir. Hastanemiz pandemi hastanesi olmayıp özel dal hastanesi olduğundan dolayı pandemi döneminde ve halen bölgede en fazla açık kalp ameliyatının yapıldığı merkezlerden biridir. Bu anlamda tüm sağlık hizmetlerimiz 7/24 kesintisiz devam etmektedir” dedi.

İzmir’de Açığı Kapattık

Op. Dr. Necmettin Yakut, “ Ankara’da Yüksek İhtisas Hastanesi, İstanbul’da Koşuyolu Kalp Hastanesi gibi kamunun özel dal hastaneleri ile Türkiye kalp hastalıkları konusunda çağ atlamış ve dünyada parmakla gösterilen bir yer haline gelmiştir.  Bu açığı İzmir’de Akut Kalp Damar Hastanesi kapatmıştır.  Bu konuda en önemli faktör pandemi döneminde de görüldüğü gibi yetişmiş sağlık elemanıdır. Hastanemiz aynı zamanda çok iyi bir eğitim merkezi haline dönmüştür. Hastanemiz aynı zamanda çok sayıda hekim, hemşire, ameliyathane ekibi, perfüzyonist gibi sadece okulda değil çalışma hayatında ek tecrübe ile diğer hastaneler tarafından aranılan personeller haline gelinmiştir. Yine hastanemizde yetişip kamuya atanan personellerin başladığı noktalarda süratle etkin pozisyona gelmeleri gururumuzdur” dedi.

Op. Dr. Yakut “ Akut Kalp damar hastanesi olarak önümüzdeki yıllar içerisinde de hem hastalara hizmet vererek hem de kamu ve özel sektörde çalışmak üzere etkin çok iyi yetişmiş sağlıkçı yetiştirilmesine katkımız devam edecektir” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com