Ege Ambulans
Bronzlaşmak İsteyenlere Smoothie Tarifi08/08/2017

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Kaçar Kliniğinde görevli Diyetisyen Ömer Faruk Korkmaz, Özellikle A vitamini, C vitamini, E vitamini, beta karoten, tirozin içeren besinlerin bronzlaşmaya yardımcı olduğunu belirterek bronzlaştırıcı smoothie tarifi verdi.

Diyetisyen Korkmaz, “ yıllarca kilolarınızdan kurtulmak istediniz. Diyetisyene gittiniz, spor yaptınız ama başarılı olamadınız. Nihai sonuç için mide küçültme ameliyatı olmaya karar verdiniz. Tüp mide ameliyatını olduktan sonra hızlı bir şekilde kilo vermeye başladınız. Artık hayalini kurduğunuz bikinileri giyerek denize girebileceksiniz.” Dedi.

Özellikle A vitamini, C vitamini, E vitamini, beta karoten, tirozin içeren besinler bronzlaşmanıza yardımcı olduğu gibi ışıl ışıl, parlak bir tene sahip olmanıza da yardımcı olacaktır.

Bronzlaşmak için yapay ya da doğal yollar ile ultraviyole ışınlara maruz kalındığında gerçekleşir. A vitamini ve beta karoten içeren besinler bronzlaştırma sürecini hızlandırmaktadır. Beta karoten özellikle sarı ve turuncu renkli sebzelerde bulunmaktadır. Havuç, sarı ve kırmızı renkli biberler beta karoten yönünden zengin besinlerdir.

Ayrıca fındık ve badem gibi E vitamini içeren besinler bronzlaşırken daha ışıltılı bir tene sahip olmanıza yardımcı olacaktır. E vitamini sayesinde bronzlaşırken cildin yaşlanmasını da önleyeceksiniz.

C vitaminini unutmamak gerekiyor. Yüksek antioksidan içeriği ile güneş altında oluşan serbest radikallere karşı derinizi koruyacaktır. C vitamini en çok kuşburnunda sivri acı biber de ve taze meyvelerde bulunmaktadır.

Tirozin bronzlaşmak için olmazsa olmaz bir aminoasittir. Tirozinin vücutta birçok görevi vardır. Hidroksilaz enzimi aracılığı ile depolanan tirozin, sonrasında melanin, dopomin, andrenalin hormunu olarak karşımıza çıkar. Ayrıca uv ışınlarının deri yoluyla emilmesinde de görevli olan tirozin başlıca süt ve süt ürünlerinin proteinlerinde bulunmaktadır.

Bronzlaştırıcı Smoothie Tarifi

1/2 su bardağı süt ya da yoğurt (yüksek tirozin kaynağı)

100g kadar kavun (C vitamini kaynağı)

10 adet fındık ya da 1 tatlı kaşığı fındık ezmesi (yüksek E vitamini kaynağı)

1 küçük boy havuç (Beta karoten ve A vitamini kaynağı)

Bronzlaştırıcı smoothie karışımı blander yardımıyla karıştırıyoruz ve içecek kıvama getiriyoruz. Bu smoothie toplamda 200kkal içermektedir. Kalorisini düşürmek isteyenler fındık ezmesi yerine smoothie ile birlikte 5 badem tüketmesini tavsiye ederim. İyi tatiller. 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com