Ege Ambulans
Bu Ameliyata İlgi Büyük!27/12/2017

İzmir Ekol Hastanesi’nden Opr. Dr. Cenk Melikoğlu erkeklerin 40 yaş sonrası yaşadığı cinsel problemlerine değinerek penis büyütmenin lüks olmadığını günümüzde çözülebilir bir sorun olduğunu söyledi.

Penis küçüklüğü pek çok erkeğin sıkıntısını duyduğu kendisini eksik hissettiği bir konudur. Bunun çözümünün olduğunu bilen erkekler ise soluğu estetik cerrahlarında alıyor.

Uzun yıllardır penis büyütme ve kalınlaştırma ameliyatları yapan İzmir Ekol Hastanesi’nden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Cenk Melikoğlu bu alanda yurtiçi ve yurt dışından taleplerin çok fazla olduğunu söylüyor. Melikoğlu penis büyütme ve kalınlaştırma ameliyatı ile ilgili akıllara takılan önemli soruları cevaplandırdı.

Penis büyütme ve kalınlaştırma ameliyatında ortalama ne kadarlık bir büyüme kaydediliyor?     

4 – 5 santimetre uzama sağlanır. Ama yağ grefti uygulaması sonrası kalınlaştırma ile birlikte yapıldığında penis büyüklüğünde önemli bir fark olur. Uzatma ile kalınlaştırma mutlaka birlikte yapılmalıdır. Sonuç kalıcıdır. Penis büyütme için başvuran hastaların en az 95%’I 40 yaş üzerinde ve en az 2 çocuğu olan evli erkekler oluyor. Hastalara operasyon sonrası 4 hafta cinsel yaşamdan uzak durmalarını öneriyorum.

Penis büyütme ameliyatının süresi nedir, Ağrılı bir işlem midir? Penis büyütme ameliyatında hangi teknikleri uyguluyorsunuz?

Ameliyat yaklaşık 2 saat sürmektedir. Ameliyattan sonra ağrı kesicilere yanıt veren ağrılar nadiren görülebilir. Hasta operasyon sonrası sosyal aktivitelerine rahatlıkla devam edebilirler. Dikişler kendiliğinden eriyen ipliklerle atıldığından hasta işlem sonrası evine dönebilir ve hava yolu ile seyahat edebilir. Kliniğimizde dünyada kullanılan güncel uzatma ve kalınlaştırma yöntemini kullanıyoruz. Uzatma için penisin asıcı bağını yüzde 80 serbestliyoruz, böylece içeride leğen kemiğinin orta kısmına yapışık olan penis dokusu dışarı doğru kayar ve böylece dolaylı yoldan bir uzama olur. Penis çevresine göbekten alınan yağ dokusu ile kalınlaştırma sağlıyoruz.

Penis kalınlaştırma ameliyatını herkes olabilir mi?

18 yaş üzeri herkes olabilir ama dediğim gibi en çok 40 yaş üzeri hastalar bu ameliyatları olmaktalar. Bu ameliyatlarda memnuniyet oranı çok yüksek olduğundan 2. kez kalınlaştırma için gelen hastalar da olabilmektedir. Bu ameliyat artık tekniği oturmuş bir ameliyattır ve hiç bir yan etkisi yoktur. Kısırlığa yol açmaz, cinsel hayatı etkilemez, hissiyatı bozmaz, ereksiyonu etkilemez.

 

OPR. DR. CENK MELİKOĞLU

ESTETİK VE PLASTİK CERRAHİ UZMANI

1978 yılında Görele'de doğdu. 2002 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2003-2010 yılları arasında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği’nde uzmanlık eğitimini aldı. 2015 yılında Paris Amerikan Hastanesi’nde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Yurt dışında olduğu süreçte özellikle mikrocerrahi alanında; lenfödem tedavisine yönelik serbest vaskularize lenf nodu transferi üzerine yoğunlaştı, bu alanda çok sayıda eğitim ve toplantılara katıldı. Literatürde ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış 30’dan fazla makalesi bulunmaktadır. 2016 yılından itibaren İzmir Özel Ekol KBB Hastanesi’nde Estetik Plastik Cerrahi ve Kozmotoloji Kliniği’nde görev yapmaktadır. İyi derece İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocuk babasıdır. Penis büyütme ameliyatları, vajina daraltma, estetik burun cerrahisi, Lenfödem cerrahisi, Endoskopik yüz germe, estetik vücut şekillendirme cerrahisi (karın germe, liposuction estetik meme cerrahisi, FUE yöntemi ile saç ekimi, migren ameliyatı ve yarık dudak ameliyatı özel ilgi alanlarıdır. 2010 yılında Türk Plastik Cerrahisi Derneği’nin açtığı sınavı kazanarak “Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanmıştır. 2015 yılında “Saddle-nose deformity repair with microplate-adapted costal cartilage” isimli çalışmasıyla katıldığı Gülhane Askeri Tıp Akademisi tarafından düzenlenen bilimsel yarışmada cerrahi tıp alanında birincilik ödülü almıştır. Halen akademik ve bilimsel çalışmalarına devam etmektedir.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com