Ege Ambulans
Bu Fizik Tedavi Merkezi… 25/07/2017

Alsancak- Kahramanlar Özel İzmir Gazi Hastanesi sokağında hasta kabulüne başlayan Dr. İsmail Atabek Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi 6 katlı, 1200 metrekare alanda kurulu modern binasıyla, 3 Fizik Tedavi Uzmanı, 5 Fizyoterapist, 6 sağlık personeli ile başta İzmir ve bölge halkına sağlık hizmeti vermeye başladı.

Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Murat Çakaloz “Bebek ve çocukların  doğuştan  ya da  sonradan  meydana  gelmiş; ortopedik  ya da nörolojik  problemlerin  çözülmesi, minimuma  indirilmesi  ya da günlük yaşam aktivitelerini maksimum bağımsızlık ve konforla sürdürebilmesi  adına  gerçekleştirilen  fizyoterapi – rehabilitasyon  uygulamalarının  tümü  pediatrik  rehabilitasyon  kapsamında olduğunu söyledi.

Dr. Çakaloz, “ Pediatrik rehabilitasyon beyin felci, hidrosefali,  fiziksel  gelişim  geriliği, çeşitli  kas  hastalıkları,(SPM – MD ), ortopedik anomaliler ve  kırık  sonrası oluşan eklem sertliği  gibi   kas iskelet sistemini ilgilendiren rahatsızlıkları içerir.Amacımız; çocuğun  hayatına ve  bedensel  gelişim  sürecine  engel  teşkil  eden  durumları  aza  indirip,  kapasiteleri  doğrultusunda  bedensel  bağımsızlıklarını  yüksek seviyeye ulaştırmaktır.” dedi. 

Felç(İnme)-Ms-Parkinson-Als Hastalarında Fizik Tedavi 

Felç, MS, parkinson, ALS gibi hastalıkların etkilenim bölgeleri, sebepleri ve klinik seyirlerinin farklı olmasına rağmen, bu hastalıkların temel olarak nörolojik rehabilitasyonu ilgilendiren rahatsızlıklar olduğunu belirten Dr. Murat Çakaloz, “  Hastalarda görülen ortak tablo; kaslarda kuvvetsizlik ve esneklik kaybı, denge ve yürüme problemleri, solunum sıkıntısı, bunların sonucunda da hastanın günlük yaşam aktivitelerini yerine getirememesidir. Hastaların fonksiyonel durumunu arttırmak için rehabilitasyon önemli bir yer tutmaktadır. Rehabilitasyon programı, fizyoterapistlerle beraber oluşturulmalı  ve fizyoterapistler tarafından uygulanmalıdır.” dedi.

Rehabilitasyon uygulamalarında genel amaçlar: 

LENFÖDEM’DE FİZİK TEDAVİ  

Lenfödem, lenfatik sistemin yetersizliği ve lenf taşınmasındaki bozukluk sonucu proteinden zengin sıvının cilt altı yumuşak dokularda birikmesi olduğunu söyleyen Dr. Murat Çakaloz,

Lenfödem tedavisinin günümüzde etkin tedavi yönteminin Kompleks Dekonjestif Fizyoterapi olduğunu söyledi. Bu tedavinin bu alanda eğitim ve sertifika almış fizyoterapistler tarafından uygulanması gerektiğini belirten Dr. Çakaloz, “  Tedavinin içeriği, hasta bilgilendirmesi ve eğitimi, cilt bakımı, manuel lenf drenajı olarak adlandırılan bir eşit manipülasyon uygulaması, bandajlama ve özelleştirilmiş egzersizlerden oluşmaktadır. Tedavi süresi, kişiden kişiye değişmekle beraber, 2-4 hafta arasıdır. Tedavi iki aşamadan oluşmaktadır. İlk aşamada, oluşan ödemi azaltmak için Kompleks Dekonjestif Fizyoterapi uygulaması yapılmaktadır. İkinci aşamada amaç, ilk aşamadaki kazanımları korumaktır. Bu aşamada hasta, cilt bakımına ve egzersizlerine devam etmekte, fizyoterapistinin uygun gördüğü bası giysisini (kişiye özel yapılan veya lenfödem hastalarına özel olan hazır giysiler) kullanmaktadır.”

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com