Ege Ambulans
Burun Estetiği Hakkında Merak Edilenler12/10/2017

Özel Ege Sante Tıp Merkezi Kurucularından KBB Uzmanı Op. Dr. Yahya Demirdelen burun estetiği hakkında merak edilenler ve hastaların sıklıkla sorduğu sorular hakkında bilgiler verdi. Hekim ve merkez seçiminin önemine değinen Op. Dr. Demirdelen, “  yanlış yapılan bir burunu düzeltmek daha zor bir ameliyattır” dedi.

Genel Anestezi Uygulanıyor

Hastaların ameliyat sırasında ağrı veya acı duyup duymayacaklarını merak ettiklerini belirten Op. Dr. Demirdelen, “ burun estetiği ameliyatı genel anestezi altında hasta tamamen uyutularak yapılan ameliyattır. Dolayısıyla hastalar bu ameliyat sırasında bir şey duymazlar. Ameliyat sonrası ise ağrı hastanın ağrı eşiğine göre değişmekte olup, bir çok hasta ağrı kesici dahi kullanmadığını ifade etmektedir. Burun solunumunu tamamen kapatan tamponlar yerine delikli silikon tamponlar kullanıldığı için hasta çok fazla rahatsızlık hissetmez” dedi.

Morluklar ortalama 10 günde geçer

Ameliyat sonrası oluşan morlukların ortalama bir hafta, on gün içerisinde geçtiğini belirten Op. Dr. Demirdelen, “ Burun içerisine atılan dikişler kendiliğinden eriyen dikişlerdir. Dolayısıyla dikiş alma işlemi yapılmamaktadır.  Burun içerisine konulan silikon tamponların alınma işlemi ise 5-10 saniye süren bir işlemdir. Ameliyat sonrası hastalar ortalama 10 gün sonra sosyal yaşamlarına dönebilmektedir” dedi.

Yüz bütün olarak düşünülmeli

Burunla ilgili yapılan işlemlerin sadece burun olarak düşünmemek gerektiğini belirten Op. Dr. Yahya Demirdelen, “ Bir insanın çenesi çok gerideyse bu burunu istediğiniz kadar küçültmeye çalışın ifade olarak daha ön planda görünen bir burun olacaktır. Bu yüzden zaman zaman sadece burundaki problemler değil, yüzümüzün diğer alanındaki sıkıntılarla beraber değerlendirmeli, imkan varsa aynı anda işlem yapılmalıdır.” diye konuştu. Burun düşmesinin burun ucunun hekimin yaptığı ameliyat sonrası zamanla dudağa doğru düşmesi olduğunu belirten Op. Dr. Demirdelen, “ Bunun olmaması adına ameliyat sırasında tedbir alınır. Her burun ameliyat sonrası açı kaybeder. Hekimde bunu hesaplayarak işlem yapar. Ancak doğru yapılan ameliyat sonrasında burun ucunda gözle görülür şekilde bir düşme olmaz.” dedi.

Doğru yapılan işlemlerden sonra burun solunumunun düzeldiğini ve hastaların rahatladığını belirten Op. Dr. Demirdelen, “ Sağlıklı bir buruna estetik ameliyat yapılırsa nefes korunarak sağlıklı bir şekilde devam eder. İşin fonksiyonel kısmı düşünülmeli. Şekil verilmesi için gereğinden fazla küçültülmemelidir.” dedi. 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com