Ege Ambulans
Burun Estetiği Yapılırken Solunum Bozulmamalı28/09/2017

Özel Ege Sante Tıp Merkezi Kurucularından Op. Dr. Bora Karaali rinoplasti ameliyatının burnun şeklini düzeltmek amacıyla yapılan bir ameliyat olduğunu belirterek, “ uygun hastalarda eş zamanlı olarak estetik açıdan güzel bir burun yaparken, solunum açısından da yaşanan sıkıntıların giderildiği ameliyatlar yapılabilmektedir” dedi.

Op. Dr. Karaali, “ Erkeklerde 17, kadınlar 16 yaşın bu ameliyat için beklenmesi gerektiğini belirterek, “ Ameliyat genel anestezi altında ortalama bir buçuk, iki saat kadar sürmektedir. Hastanede yatmaları gerekmiyor. 3-4 saat sonra taburcu edilmektedir. Ameliyat sonrası delikli silikon tamponlar tercih ediliyor. Böylece hastanın burnu tıkalı kalmıyor.  Yeni gelişen teknolojiler sayesinden hastalarda ameliyat sonrası çok fazla morluk  ve şişme olmadığı gibi ağrı oranı da azalmaktadır.” Dedi

Burun estetiği ameliyatı sonrası hastanın burnunun oturmasının 1 ay kadar sürdüğünü belirten Op. Dr. Karaali, “ Ödemin tam olarak geçmesi yaklaşık 3 ay sürüyor. Burun şekli yaparken, burnun ana fonksiyonu olan solunumu bozmamak gerekiyor. Kıkırdak destekler kullanılırsa burun ilerde düşmez. Burnuna destek olarak hastanın burnundaki fazla kıkırdak dokuyu kullanılmaktadır. Burun estetiği bu konuda tecrübeli hekimler tarafından yapılmalıdır. Hastanemizde ileri teknoloji kullanıyoruz. Uygun hastalarda özellikle son dönemde revaçta olan ultrasonografik rinoplasti dediğimiz piezzo cerrahisini tercih edilmektedir. Bu sayede morluk ve şişlik çok az oluyor. Hastalar 1 hafta sonra normal hayatına dönebiliyor, denize girebiliyor. Ancak gözlüğe 3 ay ara vermek gerekiyor. O dönemi lens kullanarak geçirebilirler.” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com