Ege Ambulans
Burun Estetiğinde Kapalı Ameliyat Konforu30/11/2023

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Can Ercan günümüzde burun estetiğinin de kapalı yöntemle başarıyla yapılabildiğini ve bu yöntemin hem hasta,hem hekim açısından büyük konfor sağladığını söyledi.

Aynı Gün Taburcu

Kapalı rinoplastinin,burnun ön kısmında kesi yapılmadan genel anestezi altında gerçekleştirilen burna estetik bir şekil veren ve burun solunumunu düzeltme amacını güden bir operasyon olduğunu belirten Op. Dr. Can Ercan “ Kapalı rinoplastide kesiler burun içinden dışarıdan gözükmeyecek şekilde yapılır. Operasyonun yaklaşık süresi 2 saattir. Hastane yatışı gerektirmez. Burun içine yerleştirdiğimiz silikonlar nefes almaya olanak sağlayan silikon bir maddeden oluşur. Tamponlar 48 saat sonra alınabilmekle beraber operasyonun durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir” diye konuştu.

Kapalı Ameliyat Daha Konforlu

Kapalı rinoplastiyi açık rinoplastiden ayıran farklılıklar hakkında bilgiler veren Op. Dr. Can Ercan, “ Kapalı yöntemde burun ucunda v şeklindeki insiyon olmaz. Bu nedenle izsiz bir operasyondur. Burun bağları ve kasları daha çok korunur. Burun ucu kesisi yapılmadığı için burnu besleyen en büyük damar korunur. Bu damar burun cildinin beslenmesi açısından çok önemli bir damardır. Cilt desteği sağlanarak planda çalışmayı çok rahat sağlayabiliriz. Bu da oldukça az bir kanamaya neden olur. Her yapılan işlemin ciltte yansıması görüleceği için daha az travmatik bir operasyondur. İyileşme açık rinoplastiye göre daha hızlıdır” dedi.

İyileşme Süresi Hızlı

Operasyon yaşının kadınlarda en az 16-17 erkeklerde ise 17-18 olması gerektiğini kaydeden Op. Dr. Can Ercan, “ Operasyon öncesi rutin kan tetkikleri ve anestezi doktor onayı gereklidir. Operasyon sonrası oluşabilecek ağrılar basit ağrı kesicilerle rahatlıkla giderilebilecek niteliktedir. İş hayatına dönüş 1 hafta sonra sağlanabilir. Darbe alınmaması şartıyla ikinci haftadan itibaren spora başlanabilir. Operasyon sonrası 3 ay gözlük kullanılmamasını öneriyoruz. Uçakla seyahatler ise operasyondan 3-4 sonra gerçekleştirilebilir”dedi

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com