Ege Ambulans
Burun estetiğinde nelere dikkat edilmeli?27/06/2018

Özel Tınaztepe Hastanesi plastik, estetik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı Doç. Dr. Ayşe Özlem Gündeşlioğlu, burun estetiği ameliyatlarında standart bir burun yapısı elde etmekten ziyade kişinin yüzü ve yapısal özellikleriyle uyumlu değişikliklerin yapılmasının önemli olduğunu söyledi. Doç. Dr. Gündeşlioğlu, “Amaç, yüzde organlar arasındaki denge ve uyumun, uygun oranlar kullanılarak sağlanmasıdır” dedi.

Burun estetiği ameliyatlarının amacının burnun doğal görevini koruyarak kişinin istediği ve özgüvenini artıracak bir görünüm elde etmek olduğunu vurgulayan Avrupa ve Türkiye Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Yeterlilik Sertifika sahibi Doç. Dr. Gündeşlioğlu, burun ameliyatları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Burun ameliyatlarında burnun kemik ve kıkırdak yapılarında kişinin gereksinimlerine uygun düzeltmeler yapılması gerektiğini belirten Doç. Dr. Gündeşlioğlu, şöyle konuştu:

“Burun ameliyatlarında burnun kemik ve kıkırdak yapılarında kişinin gereksinimlerine uygun düzeltmeler yapılır. Yapılacak işlemlerde standart bir burun yapısı elde etmekten ziyade kişinin yüzü ve yapısal özellikleriyle uyumlu değişikliklerin yapılması tercih edilir. Bu amaçla kişinin yüzündeki diğer organların buruna oranları ve açıları ölçülerek, ince planlamalar vasıtasıyla yapılır. Rinoplasti ameliyatı kısaca burnun boyut, şekil ve simetrisinin yeniden oluşturulmasını sağlar.”

 

DENGE VE UYUM SAĞLANMALI

Burun estetiği ameliyatlarında farklı tekniklerin kullanıldığını da aktaran Doç. Dr. Gündeşlioğlu, uygun tekniğe karar verirken kişinin deformitesinin durumu göz önünde bulundurulması gerektiğini belirterek amacın yüzde organlar arasındaki denge ve uyumun, uygun oranlar kullanılarak sağlanması olduğunu söyledi. 

“NET VE GERÇEKÇİ OLUN”

                 Herhangi bir nedenle burun şeklinde oluşan bozulma veya kayıpların kişinin fiziksel ve fonksiyonel olduğu kadar psikolojik durumunu da etkileyebileceğini ileten Doç. Dr. Gündeşlioğlu, bu ameliyatı olmak isteyenlere şu önerilerde bulundu:

“Rinoplasti operasyonu olmak isteyen hastanın öncelikle burnuyla ilgili problemler ve nelerin değişmesini istediğiyle ilgili net ve gerçekçi beklentileri olmalıdır. İkincisi; ne tür bir cerrahi yaklaşımın kendisine uygun olacağı, cerrahi öncesi ve sonrası süreç hakkında kendisini aydınlatacak, bu alanda uzmanlaşmış bir cerrahtan bilgi almalıdır.” 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com