Ege Ambulans
Burun Estetiğiyle Beraber Yapılabilecek Estetik İşlemler28/03/2024

Burun estetiğinin genel anestezi altında gerçekleştirildiğini ve bazı hastaların diğer estetik işlemleriyle birlikte yapılmasını tercih ettiğini belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Can Ercan burun estetiği ile birlikte genel anestezi altında yapılabilecek diğer estetik işlemler hakkında bilgiler verdi.

Yüz Germe (Yüz Estetiği): Burun estetiği ile birlikte yüz germe işlemi, yüzdeki yaşlanma belirtilerini azaltmak için yapılabilir. Yüz germe, cilt sıkılaştırma, kırışıklıkları azaltma ve yüzdeki sarkmaları düzeltme amacıyla yapılır.

Göz Kapağı Estetiği: Göz kapağı estetiği, üst veya alt göz kapaklarındaki sarkmaları, torbalanmayı ve kırışıklıkları düzeltmek için yapılır. Burun estetiği ile birlikte yapılabilir ve genellikle daha genç ve canlı bir görünüm elde etmek isteyen hastalar tarafından tercih edilir.

Kepçe Kulak Ameliyatları: Kulakların şeklini veya konumunu düzeltmeye yönelik bir cerrahi müdahaledir. Genellikle çocukluk döneminde veya erken gençlikte uygulanır.

Dudak Dolgusu veya Kontur: Dudak dolgusu veya kontur, dudakların hacmini artırmak, şeklini düzeltmek veya belirginleştirmek için yapılır. Yüzdeki dengeyi sağlamak için rinoplasti ile aynı anda yapılabilir.

Çene ve Yanak Dolgusu: Çene ve yanak dolgusu, çene ve yüz hatlarını daha belirgin hale getirmek veya yüzdeki hacmi artırmak için yapılır. Burun estetiği ile birlikte yapılabilir ve bu sayede yüze bütüncül bir yaklaşım sağlanabilir

Uyumlu ve Dengeli Görünüm

Birden fazla işlemin bir arada yapılmasının bazı avantajları da beraberinde getirdiğini belirten Op. Dr. Can Ercan, “ Böylece yüzün genel denge ve uyumu artırılabilir. Birden fazla işlemin aynı anda yapılması, hastanın sadece bir kez genel anestezi almasını ve tek bir iyileşme süreci geçirmesini sağlar. Ayrıca hastaların tek bir ameliyatla istedikleri sonuçlara daha hızlı ulaşmasını sağlar. Ancak, her hasta için uygun olan işlemlerin belirlenmesi ve ameliyat öncesi detaylı bir değerlendirme yapılması önemlidir” diye konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com