Ege Ambulans
Çiğli’de Farklı Bir Özel Eğitim Merkezi02/01/2023

Çiğli’de eğitim öğretim hayatına başlayan, farklı bir eğitim anlayışıyla yola çıkan Özel Yaşam Çiçeğim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi özgün eğitim uygulamaları ve etkinlikler ile eğitime başlıyor. Uluslararası standartlarda ölçme ve değerlendirme uygulamaları ile öğrencilerin ihtiyaçlarını tespit eden merkezde, her ihtiyaca özel ve kişiselleştirilmiş eğitim programları uyguluyor.

Eğitim ve sağlık sektöründe toplam tecrübesi 30 yıla yakın kurucu müdürler Hasan Karapınar ve Alphan Çelikel; İzmir’e yakışan çağdaş ve kaliteli bir merkez kurma hedefi ile harekete geçtiklerini belirtti.

Eğitim sürecini sosyal etkinlikler ile de destekleyen okulda, öğrencilerin sosyal iletişim ve becerilerini geliştirmek için kurum içi etkinlikler, doğayı ve hayvanları korumaya yönelik çalışmalar, bilinçli tüketime yönelik etkinlikler ve hem öğrenciler hem de velileri için alanında uzman eğitmenlerin verdiği seminerler düzenleniyor.

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında bilgi veren kurucu müdür Hasan Karapınar, “Gelen her öğrencimizin ihtiyacının farklı olduğunu biliyoruz. Öğrencimizin seviyesini ve ihtiyacını ölçüp değerlendirdikten sonra en uygun eğitim programını belirliyoruz. Bununla da yetinmiyor, belirli aralıklar ile öğrencimizin kat ettiği aşamayı ve yenilikleri takip ederek gerekirse eğitim programına eklemeler yapıyoruz” dedi.

Özel ihtiyaçlar için özel imkanları olan bir tesis inşa etmek için yola çıktıklarını belirten Alphan Çelikel, “merkezimizde her ihtiyaca yönelik çözümü üretmeye çalıştık. 1000 m2 kapalı alanı olan bir kurumda gerek bireysel gerekse toplu çalışma odaları ile tedavi ve rehabilitasyon merkezlerine yönelik bölümler oluşturduk. Merkezimizde Zihinsel Yetersizliği, Otizm Spektrum Bozukluğu, Öğrenme Güçlüğü, Dil ve Konuşma Bozukluğu ve Bedensel Yetersizliği Olan Bireyler İçin Destek Eğitim Programları hazırladık.” Dedi.

Eğitim Olanakları

Kurumun eğitim olanakları hakkında bilgiler veren kurucu müdürler Hasan Karapınar ve Alphan Çelikel, “ Merkezimizde öğrencilerimizi sevgi ve güvenle geleceğe hazırlıyor, hayata çok yönlü bakmalarına yardımcı oluyoruz. Biliyoruz ki sevgi varsa engel yoktur. Aktif Eğitim ve Çoklu Zeka Sistemi ile özgüveni arttırma, bilgi ve becerilerini geliştime, etkin iletişim ve sosyalleşme, doğru dil kullanımı, bedensel ve duygusal gelişim olanakları sunuyoruz. Öğrencilerimizin kısıtlılığı nedeniyle geri kalmamaları için bir yandan da akademik eğitime hazırlıyoruz” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com