Ege Ambulans
Çocuk hastalara ev konforunda sağlık hizmeti 24/01/2018

Sağlık Bakanlığı İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde  Sağlığına Kavuşan  Çocuk Hastalar Evlerine  Dönmek İstemiyor...

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği'nde tedavi gören  çocuk hastalar taburcu edildikleri  halde  evlerine  gitmek istemedikleri gibi ikna edilerek gönderilseler bile ziyarete gelerek klinikte zaman geçirmek istiyor.

Yüksek Ateş, Akut Gastroenterit, Alt Solunum Yolu Enfeksiyonu vb. tanıları ile 1 ay ile 18 yaş arası çocukların tedavilerinin gerçekleştirildiği, Çiğli BEH Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği,  konusunda uzman, güler yüzlü  sağlık çalışanları, konforlu fiziki şartları ve sosyal alanları ile yüz güldürüyor. 

Ben Burada Çok Mutluyum Eve Gitmeyeceğim  Hemşire Ablalarım Çok İyi... 

Yüksek ateş sebebi ile iki hafta boyunca  Çocuk Servisi’nde yatarak tedavi görmesinin ardından taburcu edilen, 6 yaşındaki Meryem Aslan’ın annesi Fehmine Mammadova “Özel hastaneler de dahil bir çok hastanede kızımı yatırdım. Ancak  buradaki hemşire ve doktorların ilgisi, sevgisi ve sıcaklığını bizleri çok mutlu etti. Kızım sağlığına kavuştu  taburcu olduk ama burayı çok özlemişti, biz de  kalkıp ziyarete  geldik. Kızım Meryem eve gittikten sonra babasına kızarak "Annemle ben orda mutluyduk niye getirdin bizi eve. Hemşire ablalarımı özledim. Onlar çok iyiler beni oraya götür. Orda bizim çok güzel odamız vardı" dedi. 

Çalışanlar Kendi Evlatlarına Bakar Gibi Gece Gündüz Uğraşıyorlar...

Çiğli BEH çalışanları kendi evlatlarına bakar gibi gece gündüz demeden sevgiyle çalışıp sabır gösteriyorlar. Anne olarak bizler de çok rahat ettik, her yer tertemiz ve her türlü ihtiyacımızı karşılayacak şekilde düşünülerek hazırlanmış. Anlatılacak esasında çok şey var ancak kısa ve öz bu hastane ciddi anlamda iyi."  dedi. 

Taburcu olduğu halde  Çocuk Servisi’ni ziyarete gelen Meryem, bir taraftan boya kalemleri ile boyama yaparken bir taraftan da " Ben burada çok mutluyum eve gitmeyeceğim  hemşire ablalarım çok iyi " dedi.

Evimizde Gibiyiz. Her Şey Düşünülmüş…

Klinikte bronşit teşhisi ile tedavi gören 1,5 yaşındaki Ece’nin  annesi  Vesile Şahin “Fiziki şartları, konforu, temizliği, çocuklarımızın eğlenceli vakit geçirebilecekleri alanları, doktor ve hemşireleriyle dört dörtlük bir servis. Süt ya da çorba gibi ara öğünler veriliyor. Tedavimizin olmadığı zaman  çocuğumu oyun alanına getirip eğlenceli vakit geçirmesini sağlayabiliyorum. Evimizde gibiyiz, her şey düşünülmüş.” dedi.

Çiğli BEH Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Klinik Sorumlusu Uzm. Dr. Gonca Gökmen “Kliniğimiz 9 çift kişilik, 1 suit ve  5 tek kişilik oda olmak üzere toplam 23 yataklı bir servis olup 5 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 11 Yan Dal Çocuk Hastalıkları Uzmanı ve 9 Hemşire olmak üzere toplam 25 çalışanı ile aralıksız hizmet vermekte. Servisimizde hastalarımızın ve ailelerinin yatış sürecini daha konforlu bir hale getirebilmek için besin hazırlama ve su ısıtma odası ve yatış sürecinde çocukların kendilerini mutlu hissetmelerine ve bizlerinde çocuklar ile daha rahat iletişim kurmamızı sağlayan oyun odası bulunmaktadır. Hepimizin bildiği üzere çocuklarımız ve aileler için hastaneye yatmak onları korkutan, rahatsız eden kaygılandıran bir süreç.  Bu nedenle biz ekip olarak her şeyden önce çocuk ve aileler ile empati kurarak  onların kaygı ve streslerini azaltıp tedavilerini en hızlı şekilde gerçekleştirmeye çalışmaktayız.” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com