Ege Ambulans
Çocuklarda Baş Ağrısının Birçok Farklı Nedeni Olabilir30/11/2023

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hakan Sinan Yılmaz çocuklarda baş ağrısının bir çok farklı nedeni olabileceğini belirterek bu baş ağrılarının ihmal edilmemesini ve mutlaka uzman bir hekim tarafından araştırılması gerektiğini söyledi.

“Aman nasıl olsa geçer” deyip üzerinde durmadığımız birçok şey oluyor gün içerisinde; yeri geliyor başımız dönüyor, bazen kolumuz uyuşuyor, aniden bir yerimiz kaşınarak şişiyor  vesaire. Çocuklarımız söz konusu olduğunda ise işler farklılaşıyor. Pür dikkat kesiliyoruz duruma. Takip ediyoruz, merak ediyoruz, endişeleniyoruz. Op. Dr. Hakan Sinan Yılmaz, çocuklarda yaşanan baş ağrısı ve sebepleri hakkında bilgiler verdi.

Çocukların da Başı Ağrıyabilir

Çocukların da biz büyükler gibi başlarının ağrıyabildiğini kaydeden Op. Dr. Hakan Sinan Yılmaz, “ Başım ağrıyor diyen bir çocuğunuz varsa öncelikle biraz gözlemenizde fayda var. Devam ediyor mu yoksa kısa sürede geçiyor mu diye. Çünkü aniden üzerine çok düşerseniz bu akıllı bıdıkların sizi kullanma potansiyelleri var. Dikkatli olun. Çocuğunuz baş ağrılarında sıkça bahsetmeye başladıysa öncelikle sorgulamanız gereken şeyler var demektir” diye konuştu.  

Çocuklarda Baş Ağrısı Sebepleri

Okul çağındaki çocuklarda karşılaşılan görme bozukluklarının sık bir baş ağrısı sebebi olabileceğini kaydeden Op. Dr. Hakan Sinan Yılmaz, “ Çocuk okuldan sürekli bir baş ağrısı ile gelebilir eve. Görme bozuklukları çocuğunuzun okul başarısında düşmeye kadar varabilen durumlar yaratabilir. Özellikle kış aylarında görülen sinüzitlerin neden olduğu baş ağrıları giderek şiddetlenen yüz ağrıları ile başlar. Keza erişkin dişleri çıkmaya başlayan çocuklarda da yüz ve şakak ağrıları çok gözlenir” dedi.

Hekim Kontrolü Önemli

Op. Dr. Hakan Sinan Yılmaz, “ Tüm bu sebepler kontrol edildikten sonra hala devam eden baş ağrıları oluyorsa fazla vakit kaybetmeden konu ile ilgili uzman bir doktora görünmekte fayda vardır. Basit bir radyolojik görüntüleme ile olası hastalıklar erken teşhis ile tedavi edilebilir” şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com