Ege Ambulans
Çocuklarımızın Göz Sağlığı Bizlerinkinden Daha Önemli13/02/2018

Özel Atagöz Göz Sağlığı Merkezi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Onur Aydın, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın göz sağlığı bizlerinkinden daha da önemlidir.” dedi.

Gerekli göz kontrollerinin okul öncesi yaşlarda başlaması gerektiğini söyleyen Op. Dr. Aydın, “ bu sayede ileride yaşanabilecek sağlık sorunlarının önüne geçebilmektedir. Görmenin ve gözün gelişimi  diğer organlarımızdan biraz farklı olarak önemli dönemini 6’ıncı ay ile 6’ıncı  yaş arasında tamamlamaktadır. Bu nedenle aksi bir sıkıntı olmadıkça bebeklerin ilk muayenesi onların  6’ıncı  aylarında yapılmalıdır.” Dedi.

Erken Teşhis Önemli

Sık gördüğümüz  göz yaşı kanal tıkanıklığı, tek  ya da her iki gözde olabilen kırma kusurları (gözlük bozuklukları), gözlerde şaşılık ve göz çevresinde olabilecek kitleler  zamanında ve  gerekli tetkikler ile  tedavi edilmelidir.

Göz yaşı kanal tıkanıklığı doğumda birçok  bebekte gözlenebilen bir sıkıntı olup genellikle 6-7. aylar civarında kendiliğinden düzelmektedir. Ancak bir grup bebekte 1 yaş civarında da devam etmektedir. Bu hastalarımızı daha da fazla bekletmeden burun içi dokuları henüz tam anlamıyla kemikleşmeden 1- 1,5 yaş aralığında probing dediğimiz küçük bir girişim ile sağlığına kavuşturmaktayız. Daha  geç dönemde yapılacak aynı girişimlerde, burundaki kemik dokunun sağlamlaşması nedeni ile başarı şansı azalırken ilaveten ileri cerrahi tedavilerin  gereksinimi artmaktadır. Bu sebeple zamanında kontrollerin önemi büyüktür.

Göz tembelliği denilen  hastalık da  gözlerdeki kırma kusurunun yanında, şaşılık nedeni ile de sıkça gördüğümüz çocuk yaş grubunun en sık problemlerindendir. O nedenle küçük yaş grubu hastalarımızın hiçbir şikayeti bulunmasa da ailelerin uyanık davranmaları ve tüm göz muayenelerine zamanında iştirak etmeleri gerekmektedir. Hem tembelliğin düzeltilmesi , hem şaşılığın tedavi edilmesi hem de görme seviyesinin TAM’a çıkarılması için 6 aylık muayeneler hayati derecede önemlidir.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com