Ege Ambulans
Derim Dermatolojide Klinik ve Kozmetik Hizmet08/05/2017

Yaklaşık 11 yıldır dermatoloji alanında hasta kabul eden Özel Derim Dermatoloji Dal Merkezi uzman hekim kadrosuyla dermatoloji alanında Alsancak’ta bulunan kliniğinde 2006 yılından beri hasta kabul ediyor. Özel Derim Dermatoloji Dal Merkezi 2 dermatoloji uzman hekimi, 2 estetisyen, 1 hemşire ile hizmet vermektedir.

Hedef Kaliteli Hizmet

Özel Derim Dermatoloji Dal Merkezi Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Melda Demirtaşoğlu, temel hedeflerinin kaliteli sağlık hizmeti vermek olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Demirtaşoğlu bu anlamda dermatolojik hastalıkların tanı, takip ve tedavilerini büyük bir titizlikle yapacaklarını kaydetti.

Klinik ve Kozmetik Dermatoloji

Klinik ve kozmetik dermatoloji olarak alanın ikiye ayrıldığını belirten Uzm. Dr. Demirtaşoğlu, “Klinik dermatoloji hastalıkların daha çok tanı, takip ve tedavileri ile ilgilenen kısım. Kozmetik dermatoloji ise daha çok estetik, güzellik ve bakım kısmıyla ilişkilendirebileceğimiz kısımdır.” dedi.

Klinik Dermatoloji

Klinik dermatoloji kısmında daha çok saçlı deri hastalıkları, deri ve tırnak hastalıkları, egzama ve sedef gibi yangısal deri hastalıkları, deri kanserlerinin teşhis ve tedavi şemalarının yapılmasının yer aldığını belirten Dr. Demirtaşoğlu, “ Bu hastalıkların tanı ve tedavileri merkezimizde yapılabilmektedir. Bunun için  deri biyopsisi gibi yardımcı tanı yöntemleri de kullanabilmekteyiz.” diye konuştu.

Sık karşılaşılan deri hastalıkları arasında  akne grubu hastalıklar, mantar, siğil, kıl kökü iltihaplanması gibi enfeksiyon hastalıkları, egzema, sedef ve liken gibi yangısal deri hastalıklarının  yer aldığını belirten Dr. Demirtaşoğlu “Derim Dermatoloji Dal Merkezi olarak bunların tanı, takip ve tedavilerini uyguluyoruz. Ayrıca ciltte görülen leke ve benlerin iyi ya da kötü huylu ayrımını özel cihazlar kullanarak yapabilmekteyiz.” dedi.

Kozmetik dermatoloji

Kozmetik dermatoloji başlığı altında da dolgu ve botoks enjeksiyonları, cilt gençleştirme, mezoterapi, PRP, dermaroller ve kimyasal peeling uygulamalarının  yer aldığını ve bu uygulamaları Derim Dermatoloji Dal Merkezi’nde gerçekleştirdiklerini kaydetti. Tedavilerinde lazerden de faydalandıklarını belirten Uzm. Dr. Demirtaşoğlu “Lazer uygulamalarımız içinde epilasyon lazerleri, dövme silme lazeri, cilt yenileyici lazerler ve  damar hastalıklarında kullanılan lazerlerimiz var. Tedavilerimizde bunları da kullanıyoruz. “ diye konuştu.

Hastaların Dermatologlara Başvuru Sebepleri Derilerindeki Yakınmalar

Dermatoloji Uzmanı Dr. Engin Kocabaş  kişilerin dermatoloji uzmanlarına ciltlerindeki hertürlü  yakınmaları nedeniyle başvurabileceklerini  belirterek “ Bazen önemsiz gibi görünen lezyonlar erken dönemde müdahale edilmediği için daha komplike olabilmektedir. Bu nedenle kişiler şikayet hissettiği her tür deri yakınması için başvurabilirler. Hastalarımızın ayrıntılı deri muayenelerini yaparak gerekli görüldüğü takdirde yardımcı tanı yöntemlerini de kullanarak  tanıları konulmakta ve tedavileri planlanmaktadır. Burada her türlü dermatolojik deri hastalığı bu gruba dâhil olmuş olacaktır. “ diye konuştu.

Dr. Kocabaş “ Derim Dermatoloji olarak klinik pratikte kullandığımız cihazlar arasında her yerde bulunmayan  özellikle ben ve lekelerin tanı ve takibinde, iyi ya da kötü huylu deri tümörlerinin tanınmasında  kullandığımız bilgisayarlı dermatoskop isimli sistemimiz (bilgisayara entegre edilmiş büyüteç) mevcut. Bu sistemin görüntü kaydetme özelliği olduğu için takiplerde de bize çok yardımcı oluyor. Bunun dışında kriyoterapi, elektrokoterizasyon gibi alet ve cihazlarla da siğil, et beni, yaşla oluşan iyi huylu tümörlere de müdahale edebiliyoruz.” diye konuştu

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com