Ege Ambulans
Doğa İle İçi İçe Sağlık Merkezi 10/09/2019

Denizli’de Pamukkale ilçesinde Karahayıt bölgesinde yer alan Nobel Tıp Merkezi bugüne kadar 35 ayrı ülkeden bin 500’ün üzerinde hastaya şifa dağıttı. Nobel Tıp Merkezi Mesul Müdürü Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Uzm. Dr. Selcen GÜRE, “ Doğa ve teknolojinin nimetlerinden beraberce yararlanarak, klasik hastane ortamından uzakta, samimi ve güler yüzlü ekibiyle sağlık hizmeti ile beraber, misafirlerimizin hem fiziksel hem de ruhsal olarak rahatlamasını sağlıyoruz” dedi.

Termal Su ve Çamur

Tıp merkezi hakkında bilgiler veren Dr. Selcen Güre “ Merkezimizin en önemli özelliği bel ve boyun fıtıklarının tedavisinde ağrısız ve ameliyatsız çözüm olanağı sağlayan bilgisayar destekli robotik spinal dekompresyon sistemi ile beyin ve omurilik felçli hastaların, serebral palsili çocukların tedavisinde kullanılan yürüyüş ve kol robotik rehabilitasyon cihazları gibi teknolojinin son olanaklarının yanında, termal su ve Sağlık Bakanlığından ruhsatlı termal çamur gibi doğal unsurları tedavide birlikte kullanmamızdır” dedi.  

Kişiye Özel Tedavi

Başvuran kişinin değerlendirme ve muayenesi sonrası, ihtiyacı doğrultusunda kişiye özel tedavi planı hazırladıklarını belirten Dr. Selcen Güre, “ bu anlamda wellness, fizik tedavi, rehabilitasyon programlarına alınarak elektroterapi uygulamaları, tıbbi masajlar, çamur sarmalama, su içi ve salon egzersizleri, aletli egzersizler, bel ve boyun fıtıklarının üç boyutlu ameliyatsız robotik tedavisi, alt ve üst ekstremite robotik tedavileri, manyetoterapi, kaplıca banyosu ve birebir fizyoterapi seansları sunulmaktadır” dedi.

Robotik Rehabilitasyon

Merkezimizde yürüme ve kol robotik rehabilitasyon sistemi yanı sıra robotik bel boyun fıtığı tedavi sisteminin de bulunduğunu belirten Dr. Selcen Güre, “ Kol robotik rehabilitasyon sistemi ve yürüme robotik rehabilitasyon sistemi beyin ve omurilik felci ya da sinir yaralanması gibi sebeplerle meydana gelmiş hastalıkların tedavisinde kullanılır. Bu sistemlerle yapılan tedavilerde normal tedavi programlarına göre çok kısa zamanda çok yoğun egzersiz yapılabilmekte bu da tedavi süresini kısaltmaktadır. Bel boyun fıtığı tedavi sistemi ameliyatsız bel fıtığı tedavisi ve ameliyatsız boyun fıtığı tedavisinde kullandığımız robotik bir  sistemdir. Hastaların ağrılarından kurtulmalarını, ağrısız yaşama hızlı bir biçimde dönmelerini ve yaşam kalitelerini artırmalarını sağlamaktadır” dedi.

Termal Suların Özellikleri

Termal suların özellikleri hakkında bilgiler veren Dr. Selcen Güre, “ Kırmızı termal su mikst formda sodyum, bikarbonat, sülfat, kalsiyum, magnezyum, karbondioksit, demir içerikli termomineralli sudur. Merkezimizin bulunduğu arazinin sınırları içinden 58 derece sıcaklıkta yeryüzüne çıkan termal su soğutma işlemi sonrası termal havuzlarda 38 ila 40 derecede kullanıma sunulmaktadır. Kaplıcalarımızdan 400 mt derinlikten elde ettiğimiz ve peloidoterapide kullandığımız çamurumuz kırmızı- turuncu renklidir ve banyo ile  sarmalama uygulamalarıyla vücuda uygulanabilen bölgeye özgü doğal bir çamurdur” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com