Ege Ambulans
Doğum Sonrası Pilates Yaparsanız…10/11/2017

Pilates RA Pilates Merkezi Kurucusu, Esra Seven pilates fizik tedavi amaçlı bir rehabilitasyon yöntemidir. İlk başlandığı yıllarda bir erkek sporu olarak bilinmesine karşın günümüzde kadınların daha çok tercih ettiği bir egzersiz metodu haline gelmiştir“ dedi.

Merak Etti, Merkezi Açtı

Pilates eğitmenliğine 2009 yılında başladığını kaydeden Esra Seven, “O dönemde 16 ay arayla doğan iki tane oğlum oldu.  İki çocuğu aynı anda büyütmenin vermiş olduğu zorluklarla karşılaşırken ruh ve beden sağlığım için bir şeyler yapmak istedim. Çocukluk yıllarından beri spor zaten hep hayatımdaydı. Yine o dönemde pilatesi duydum ve özellikle nefesle yapılan bir egzersiz olduğu için çok merak ettim. Pilatesi temelden, bu işi doğru bilen merkezden,  öğrenmek istedim. Eğitmenlik sertifikasyon programı olan bir merkez buldum. Ve pilates ile tanıştım. Gerçekten de inanılmaz derecede çok sevdim. Aslında meslek olarak hiç düşünmemiştim. Hem fiziki hem ruhsal açıdan kendime de çok iyi gelen bu eşsiz metodu herkesle paylaşmak istedim. Birçok farklı sertifikasyon programlarına katıldım. Çeşitli spor merkezlerinde çalıştıktan sonra kendi kurucusu olduğum ‘ Pilates RA’yı hayata geçirdim” dedi.

Fizik tedavi amaçlı rehabilitasyon yöntemi

Pilatesi fizik tedavi amaçlı rehabilitasyon yöntemi olarakta adlandırabileceğimizi kaydeden Seven, “ Biz merkezimizde klasik pilates uygulamıyoruz.  ABD’de 25 yıldır başarılı sporcuların büyük ilgi gösterdiği modern pilates tekniği olan Stott pilates tekniğini uyguluyoruz. Bu teknik, spor hekimleriyle ve fizik tedavi uzmanlarıyla çalışarak oluşturulmuş anatomiye dayalı bir pilates tekniğidir. Merkezimizde 10 Reformer, Barrel, Chair ve Stott plates alet ve ekipmanlarıyla hizmet vermekteyiz“  dedi.

Doğum sonrası Reformer Pilates

Anne adaylarını, hamilelik dönemlerinde hormonlara bağlı olarak bedenlerinde birçok değişiklikler yaşadığını kaydeden Esra Seven doğum sonrası pilates hakkında bilgiler verdi. “ Hamilelik dönemlerinde anne adaylarının bağ dokusu gevşiyor. Vücutta deformasyonlar başlıyor. O sebepten dolayı vücut sıkılığını kaybediyor. Ağırlık merkezinin bedenin ön kısmında daha fazla yer etmesi sırt, bel ve boyun bölgesinde ağrılara sebep oluyor. Bebeğin ağırlığı arttıkça rahime yaptığı baskı artıyor. Böylelikle pelvis yani alt karın bölgesinde sarkmalar oluşuyor. Aynı zamanda Pelvik tabanda ki bu sarkma doğum sonrası idrar kaçırmaya kadar sebebiyet verebiliyor. O sebeple bu bölgedeki kasların güçlendirilmesi gerekiyor.  Pilates ile pelvik taban kaslarını güçlendiriyoruz.

Doğum sonrası gelen anneler;  karın, göğüs, ve kollardaki sarkmalar başta olmak üzere bacak ve basenlerdeki gevşemelerden şikayet ederek stüdyomuza geliyor. Biz Reformer Pilates ile daha önce hiç çalıştırmadığımız iç karın kasları gibi zayıf kasları daha güçlü hale getirirken güçlü kasları da daha da güçlendiriyoruz. Kaslar Reformer pilates ile uzayarak çalıştığından kişi böylelikle daha  ince ve uzun bir görüntüye sahip oluyor.

Doktor Onayı Olmalıdır

Hamileyken de doktor onayıyla pilates yapılabildiğini söyleyen Seven, “ pilates sayesinde anne rahatlıyor. Anne kendisini ne kadar rahat hissederse bebekte kendini o kadar iyi ve rahat hissediyor. Ancak hamilelik sürecinde ve doğumdan hemen sonra pilatese başlamak için kişinin doktorundan onay alması gerekmektedir.  Seansı ortalama 1 saat süren Reformer pilates haftada en az 2 gün yapılmaktadır. Yeni doğum yapan anne, emzirme döneminde uykusuz kaldığından, alınan kilolardan ve duygu durumundaki değişikliklerden dolayı yorgun ve moralsizdir. Pilates aynı zamanda beden, zihin ve ruh bütünlüğünü sağladığından kişiye psikolojik açıdan da çok iyi gelmektedir.

Pilates reformera ortalama 3 ay düzenli bir şekilde devam edilmelidir. Çünkü ilk ay değişikliği kişi kendisi fark eder, ikinci ay herkes görür üçüncü aydan itibaren tamamen farklı bir vücuda sahip olunur.

Reformer Pilates ile hareketli bir yatak üzerinde yerçekiminden bağımsız konforlu bir şekilde kişiye özel programlama ile çalışırsınız. Yaylar ve her bir yayın kendi ağırlığı vardır. Bu sebepten dolayı kaslar yayların ağırlıklarıyla uzayarak çalıştığından daha kısa sürede sonuç alınmaktadır.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com