Ege Ambulans
Doktordan “Gerçekçi” Resimler25/07/2017

İzmir Güzelbahçe 2 No’lu Derya Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan  Dr. Cenk Esen, hiperrealizm tekniği ile  kuru pastel boya çalışmalarıyla büyük ilgi topluyor.

İzmir Güzelbahçe’de görev yapan Dr. Cenk Esen, zaman zaman hastalarının zaman zamansa sokakta gördüğü yaşlı insanların fotoğrafını çekip hiperrealizm tekniği ile kuru pastel boya çalışmaları yapıyor. Evini atölye olarak kullanan Dr. Esen, resmi bir rahatlama yolu olarak gördüğünü söyledi. Dr. Esen, resme çocukluk yıllarından bu yana yeteneği olduğunu söyleyerek, “Resme çok eskiden beri meraklıydım. Kuru pastel boya çalışmaları yapıyordum. Son 3 yıldır daha farklı bir teknikle çalışmaya başladım. Realistik çalışma denilen gerçeğe yakın resimler yapıyorum.  Şu ana kadar bu tarzda 25 çalışmam oldu” dedi.

“Resmi Rahatlatan Bir Yol Olarak Görüyorum”

Yoğun iş hayatından fırsat buldukça resim yaptığını söyleyen Dr. Esen, “Resmi dinlendiren rahatlatan bir yol olarak kullandım. Daha çok kuru pastel boya, karakalem resimler, fırsat buldukça da boş kâğıtlara rastgele çizimler yapardım. 2 yıldır profesyonel anlamda çalışmalar yapıyorum. Evimi atölye olarak kullanıyorum.  İlk zamanlar özellikle bazı objelere bakarak birebir aynısını yapmaya çalışıyordum. Daha sonra yaşlı insanların portrelerine merak saldım. Yüzlerindeki kıvrımları göstererek resme ifade vermeye çalıştım” şeklinde konuştu.

“Kimsesiz Birini Gördüğümde Hemen Fotoğrafını Çekiyorum”

“Yaşlı, kimsesiz birini gördüğümde hemen fotoğrafını çekiyorum.” Diyen Dr. Esen sözlerine şöyle devam etti; “Detaylarında ifade olan hastalarımın fotoğrafını çekip resmini yapıyorum. Bir portre çalışması 30-40 saat sürüyor. Detaylarla kişinin gerçek yüz ifadesini yakalayabilmeye çalışıyorum. 90 yaşında bir hastamın yüzünün ifadesi, gülümsemesi, mimikleri beni çok etkilemişti. Resmini yaptım. Bir dahaki geldiğinde kendi portresini görünce duygulu anlar yaşadı” diye konuştu. Dr. Esen, stres ve yorgunluğun zaman zaman yaratıcılığı artırsa da zaman zaman da düşürdüğünü dile getirdi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com