Ege Ambulans
“Ege Üniversitesi’nde her türlü genetik çalışma yapılıyor”16/02/2018

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisinde gerçekleştirilen “3.Hematolojik Genetik Sempozyumu” devam ediyor.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik ve Tıbbi Biyoloji Anabil Dalı ile Çocuk Genetik Hastalıkları ve Çocuk Hematoloji Bilim Dalı işbirliğinde yapılan sempozyum kapsamında, “Akut Lenfobilastik Lösemi (ALL)” paneli gerçekleştirildi.

 Başkanlığını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tiraje Celkan ve Hacattepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Alikaşifoğlu’nun yaptığı panele konuşmacı olarak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adalet Meral Güneş,   Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emin Karaca ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ajlan Tükün katıldı.

ALL’de “Risk Sınıflamasında Güncel Yaklaşımlar” konulu sunumu yapan Prof. Dr. Adalet Meral Güneş, “Ülkemizde sadece yurtdışına bağımlı genetik çalışmalar yapılmıyor.  Her türlü çalışma artık Ege Üniversitesi’nde yapılıyor. Bunu hastalarımıza rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Bu şerefe ermemizi sağladığı için öncelikle Prof. Dr. Ferda Özkınay hocamıza çok teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Doç. Dr. Emin Karaca “Akut Lenfobilastik Lösemi’de Genetik ve Epigenetik Etiyoloji” sunumunda  löseminin genetik tarihçesinden bahsetti. Panel kapsamında  “ALL’de Tanı Ve İzlemde Kullanılan Genetik Testler”  konulu sunumu ise   Prof. Dr. Ajlan Tükün yaptı. 

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com