Ege Ambulans
Femtosaniye Lazer Teknolojisi ile Gözlüksüz Yaşam13/06/2017

Prof. Dr. Kaan Ünlü, “yaşam süresi uzadıkça insanlar daha iyi görmek istiyorlar. Günümüz Femtosaniye Lazer Teknolojisi bunu sağlamada hekimlerin önemli yardımcısı” dedi.

Ekol KBB Hastanesi Göz Kliniği’nden Prof. Dr. Kaan Ünlü günümüzde insanlar için iyi görmenin önemli bir faktör olduğunu belirterek, “yaşam süresi uzadığı için insanlar eskisine oranla çok daha fazla sosyal bir hayat yaşıyorlar. Araba kullanmak, bilgisayar kullanmak, telefon, tablet kullanmak ve hobilerini daha rahat gerçekleştirmek için iyi görmek istiyorlar” dedi.

Femtosaniye Lazer teknolojisi son derece konforlu

İyi görmeyi sağlamak ve görmenin düzeltilmesi için günümüzde birçok yöntemin var olduğunu kaydeden Prof. Dr. Kaan Ünlü, “Bize talepte bulunan hastaların birçoğu kontakt lens kullanmak istemiyorum, gözlük kullanmak istemiyorum gibi bir takım sıkıntılarla bize başvuruyor. İyi görmeyi sağlamak ve görme kusurlarını düzeltmek için kullanılan birkaç yöntem var. Bunların içinde genellikle Femtosaniye lazerlerden yararlanıyoruz. Günümüzde Femtosaniye lazer kullanılarak yapılan görme kusuru düzeltme ameliyatları çok daha güvenilir oldu. Lazer ameliyatlarının da çeşitli seçenekleri var. Dünyada sıklıkla kullanılan Lasik operasyonlardır.  Eskiden bu ameliyatlarda kesiler mikro cerrahide kullandığımız özel bıçaklarla yapılıyordu. Günümüzde artık gözün üst tabakasının kesimi Femtosaniye lazer ile sağlanıyor. Bu diğer mikro bıçaklı yöntemlere göre çok daha güvenilir bir yöntem. Kaldırılan yaprakçığın altına Excimer Lazer uygulanarak ilgili görme kusuru ya da bozukluğunun düzeltilmesi sağlanıyor.”

Ortalama 5-10 dakika

Damla ile gerçekleştirilen ve ortalama 5-10 dakika süren bu ameliyatlarda hem miyop, hem hipermetrop hem de astigmatların düzeltilebildiğini belirten Prof. Dr. Kaan Ünlü, “uygun olan hastalarda uzak ve yakın görmeyi Femtosaniye lazer sistemleriyle düzeltmek mümkün. Bunun ötesinde göz içerisinde kullanılan yöntemler de var. Gözün içine mercek yerleştirilerek astigmatı düzeltmek ve gözlükten kurtulmak için yapılan çeşitli operasyonlarda var” diye konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com