Ege Ambulans
Fıtık Ameliyatları Sonrası İyileşme Dönemi25/12/2023

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hakan Sinan Yılmaz bel ve boyun fıtığı ameliyatları sonrası iyileşme döneminin çok önemli olduğunu söyledi. Özellikle ilk 15 günün çok önemli olduğunu belirten Op. Dr. Hakan Sinan Yılmaz fıtık ameliyatı olan hastaların iyileşme dönemlerini daha konforlu geçirebilmeleri için önemli tavsiyelerde bulundu.

İyileşme Dönemine Dikkat

Sürekli ağrı, sızı ve hareket kaybı yaşatan bozulmuş bir yapıyla oldukça zor dönemi geçirip son çare ameliyat olan hastalar için operasyonun gerçekleşmesi kadar  iyileşme döneminin de önemli olduğunu belirten Op. Dr. Hakan Sinan Yılmaz “ Ameliyat sonrası iyileşme dönemini daha rahat ve konforlu geçirebilmek için doktorunuzun size söyleyeceği tavsiyelere tamamen uymalısınız” dedi.

İlk 15 gün önemli

“Ameliyat sonrası eski sağlığınıza bir an önce kavuşarak, hayatınıza kaldığımız yerden devam etmeyi istemek en doğal hakkınız” diyen Op. Dr. Hakan Sinan Yılmaz, “ Ancak bunu isterken erken dönemde neler yapmanız gerektiği önemli. Dikkat etmeniz gereken ilk on beş günlük dönem çok önemli. İstirahat ile başlayarak kademeli olarak hareketleneceğiniz bu dönemde ağrılarınız da günden güne azalacaktır. On güne kadar yara yerinin iyileşmesi, üç aya kadar ise iç dikişlerin erimesiyle iyileşme dönemi devam edecektir” diye konuştu.

“Kendinizi Zorlamayın”

İstirahat sonrası bel fıtığı hastalarının yapacağı en faydalı egzersizin yürüyüş olduğunu söyleyen Op. Dr. Hakan Sinan Yılmaz, “ Kendinizi zorlamadan ve vücudunuzu dinleyerek her gün yapacağınız yürüyüşler kas-iskelet sisteminizin güçlenerek kısa sürede eski haline geri dönmesini sağlayacaktır. Boyun fıtığı ameliyatı sonrası ise fizik tedavi, termal kaplıcalar,  medikal masajlar iyileşme döneminde kaslarınızın gevşemesine yardımcı olacak yöntemlerdir” şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com