Ege Ambulans
Gazi Hastanesi’nde Medikal Onkoloji Hasta Kabulüne Başladı28/10/2018

Özel İzmir Gazi Hastanesi’nde Medikal Onkoloji kliniği hasta kabulüne başladı. Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Bermet Junushova klinik çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Önemli Sağlık Problemi

Kanserin, günümüzde artan görülme sıklığı nedeniyle önemli bir sağlık problemi olduğunu belirten Dr. Bermet Junushova, “ Medikal onkoloji iç hastalıklarının bir alt dalı olup yalnızca kanserli hastaların tedavisini değil, kanserden korunma, tarama, erken tanı alanlarını da kapsayan bir bilim dalıdır. Meme kanseri, mide-barsak kanserleri, pankreas kanseri, karaciğer kanserleri, safra kesesi ve yolu kanserleri, akciğer kanseri, baş-boyun kanseri, böbrek-mesane kanserleri, prostat kanseri, lenfomalar, tiroid kanseri, testis kanseri, yumurtalık (over), rahim (endometriyum), rahim ağzı (serviks) kanserleri gibi birçok kanser türü medikal onkoloji uzmanları tarafından tedavi ve takipleri yapılmaktadır.” dedi.

Her Organda Gelişebilir

İnsan vücudunun her organında kanserin gelişebildiğini ve farklı davranabildiğini belirten Dr. Bermet Junushova, “ Her kanser her kişide aynı seyretmez. Ülkemizde medikal onkoloji ve radyasyon onkolojisi uzmanları bulunmakta ve genelde birlikte çalışmaktadırlar. Kanserle ilgili önemli ve hayat kurtarıcı buluş, kanserin önlenebilir veya erken tanı konduğunda tam şifa edilebilir bir hastalık olduğunun gösterilmesidir. Bu nedenle tanımlanmış risklerden örneğin sigaradan uzak durulmalı, kaliteli ve sağlıklı beslenmeye dikkat edilmelidir. Belli yaştan sonra kadınların meme, erkeklerin prostat yönünden taramadan geçmeleri, kanserden kurtulmalarını sağlar.” dedi.

Kanser tanısı konan bir hastaya öncelikle belirlenmiş standart tedavilerin uygulandığını belirten Dr. Bermet Junushova , “ Bu tedaviler cerrahi, radyasyon veya kemoterapi olarak planlanır. Önemli olan hastanın değerlendirilerek hastalıkla bir bütün olarak savaşma yöntemlerini saptamaktır. Sadece bu yaklaşımla bile pek çok kanser hastası tam şifaya kavuşabilmektedir. Kliniğimizde tecrübeli onkoloji hemşiresi ve personel ekibi birlikte çalışmaktadır. Hastalarımızın bu zorlu süreci daha konforlu geçirmeleri için mümkün olan tüm kolaylıkları sağlamaya çalışıyoruz. Örneğin tedavi planlamasının uzamaması adına aynı gün aynı katta kan alma ve tedavi işleminin olmasını sağlıyoruz. Hastalarımıza ünite içinde gerekli olan şevkat, psikolojik destek ve tedavi kadar önemli olan beslenme eğitimi hasta ve hasta yakını eğitimi bu konuda deneyimli olan hemşirelerimiz ve yardımcı sağlık personeli tarafından sağlanmaktadır.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com