Ege Ambulans
Genç ve Parlak Bir Görünüm İçin Biyo-Lifting Mezoterapi26/02/2024

Medikal Estetik ve Mezoterapi Hekimi Dr. Saip Tiryakioğlu Biyo-lifting etkili mezoterapi uygulamalarıyla yüzdeki sarkma alanlarının düzetilmesi ve yüzün yukarı doğru toplanmasının sağlanabildiğini belirterek daha genç ve parlak görünümlü bir cildin elde edilebileceğini söyledi.

Amaç Yüzün Yukarı Toplanmasıdır

 Yüz ve boyun bölgesindeki sarkma ve kırışıklık gibi yaşlanma bulgularının düzeltilmesine yönelik yapılan işlemlerin biyo-lifting olarak adlandırıldığını belirten Dr. Saip Tiryakioğlu, “  Özellikle  yüzün alt kısmındaki sarkmalar ve boyun kırışıklıkları, saklanması zor olan yaşlanma bulgularıdır ve kişilerde sıkıntı yaratmaktadır. Burada esas amaç lift etkisi yani yüzdeki sarkma alanlarının düzetilmesi yüzün yukarı doğru toplanmasıdır” dedi.

Kombine Olarak Uygulanabilir

Biyo-lifting uygulamalarının farklı yöntem ve uygulamalarla kombine olarak uygulanabildiğini belirten Dr. Saip Tiryakioğlu, “ Toksin, dolgu ve mezoterapi ürünleri kullanılabilir. Toksin uygulamaları, olağan uygulamaları dışında çene ve boyun bölgelerindeki bazı sarkmaların ve kırışıklıkların düzeltilmesinde kullanılabilir. Mezoterapi uygulamalarındaki ana amaçlar; cildin kolajen üretimini artırmak, hücre yenilemesini ve bu yolla cildin yaşlanma bulgularının düzeltilmesini sağlamaya çalışmaktır.. Böylece daha genç, parlak görünümlü bir cilt elde edilir. Özellikle akıllı dolguların belli alanlara uygulanması da lifting etkisi elde edilmesini sağlar” diye konuştu.

Yüz Daha Parlak Görünür

Biyo-lifting ürünleri hakkında bilgiler veren Dr. Saip Tiryakioğlu, “ Normalde kullandığımız mezoterapi ürünlerine ek olarak içinde yarı çapraz bağlı hyaluronik asit malzemeler içeren ve özel alanlara yapılarak daha etkili lifting etkisi gösteren mezoterapi ürünleridir. Bu ürünler yüzdeki cildin yukarıda ve sıkı görünmesini sağlayan ligaman dediğimiz anatomik alanların altına uygulanmakta ve böylece bu ligamanların saha sıkı olmasını sağlamaktadır. Bu şekilde yüz cildi lift olur ve daha parlak görünür” şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com