Ege Ambulans
Gençlik Aşısı İle Yaş Almak Var Yaşlanmak Yok 05/12/2018

Dermatoloji Uzmanı Dr. Salih Çetiner, “ Gençlik aşısının içeriğindeki başlıca vitaminler, kollajen, aminoasitler ve  hyalüronik asit ile cildimizin ihtiyaç duyduğu nemi ve canlılığı geri kazandırdığını belirterek, “ Yüz, boyun, dekolte ve el sırtı gibi,  zamanın etkilerinin kolay gözlemlendiği bölgelerde hızlı sonuç verir. Uygulama  sonrasındaki haftadan itibaren kırışıklık ve sarkmalarda gözle görülür düzelme sağlar. Gençlik aşısı , cildinizi nemlendirir, daha genç görünmenizi sağlar, canlı ve parlak bir cildiniz olur, hızlı ve etkili sonuç verir” dedi.

Dr. Çetiner, “ Gençlik aşısı cilde nem kazandırmak ve elastikiyetini arttırmak amacıyla uygulanan hayvansal olmayan hyaluronik asittir. Cilt altına çok ince iğne ile uygulanan enjeksiyonların etkisi yaklaşık 3 ay sonra görülmeye başlar” dedi.

Gençlik Aşısının Uygulama Alanları

Dr. Salih Çetiner, “ Gençlik aşısının genellikle alın/kaş ortası, göz ve ağız çevresi, yüz, boyun, dekolte, el üzerlerine uygulandığını söyledi. 30-35 yaşlarındaki kişilerde cilt elastikiyeti henüz bozulmadığından özellikle nem kazandırmak ve oluşabilecek kırışıklıkları engellemek amacıyla 15 günde bir 2 seans olarak uygulamanın yeterli olacaktır. İyilik durumunu devam ettirmek için 3- 6 ayda bir seanslar tekrarlanabilir. Daha ileri yaşlarda ise ilk 2 seanstan 30 gün sonra hyaluronik asidin kalıcılığını arttırıp kırışıklıkların azalması için IAL-SYSTEM ACP uygulaması yapılabilir. ” dedi.

Güvenilir Bir yöntem

Gençlik aşısı adı verilen tedavinin güvenilir bir uygulama olduğunu kaydeden Dr. Salih Çetiner, “  uygulama sonrası enjeksiyon yerlerinde minimal morluklar oluşabilir. Bunlarda 2-3 gün içinde yok olur. Allerjik reaksiyonlar çok nadiren gözlenebilir. Hamile bayanlar ve sodyum pıhtılaşmayı önleyen ilaç kullananlar dışında rahatlıkla uygulanabilir. Aspirin kullanıyorsanız morarmayı engellemek amaçlı ilaç 2-3 gün öncesinden itibaren kesilmelidir. Hyaluronik asidin erken absorbsyonunu engellemek için sauna, hamam gibi sıcak ortamlardan uzak durulmalıdır.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com