Ege Ambulans
Göğüs Hastanesi Uyku Bozuklukları Merkezine “IP Konferans Acil/ Çağrı Sistemi” Kuruldu07/01/2019

Sağlık Bakanlığı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı S. B.Ü. Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Uyku Bozuklukları Merkezi’ne hasta ve çalışan arasında kolay, kesintisiz, güvenli ve konforlu iletişim sağlamak amacıyla “ IP- Konferans Çağrı Sistemi “ kuruldu.

Beklenmedik Durumlar İçin Hastanın Kullanabileceği “Acil” Buton…

Kurulan yeni sistemle birlikte tanı ve tedavi amacıyla uyku laboratuarına alınan hastalar ile uygulayıcı sağlık çalışanı arasında kesintisiz güvenli bir iletişim sağlanırken, uykudaki hasta beklenmedik herhangi bir acil bir durumda kolaylıkla ulaşabileceği buton sayesinde anında yardım alabilecek.

Konferans yapma özelliği de sunan sistem sayesinde sağlık çalışanı istediği bütün hastalarla aynı anda konuşarak kolektif iletişim sağlayabilecek.

Kesintisiz ve Güvenli İletişim ile Konforlu Uygulama…

Uykudaki hastanın takibi açısından yeni sistemin uygulayıcı ve hasta açısından çok daha güvenli olduğunu belirten Uyku Bozuklukları Merkezi Sorumlu Hekimi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Zeynep Zeren Uçar Hoşgör ; “Gözleme aldığımız hastalarla talep ettiğimiz komutlar ya da hastanın durumuna göre değişen yaklaşımlar doğrultusunda sürekli bir iletişim kurmak zorundayız. Bu iletişimin güvenli ve kesintisiz olması yaptığımız çalışmaları olumlu etkiliyor. Önceki sistemde tek taraflı yani yalnızca operatörün konuşmasına olanak sağlayan, hastanın ise sadece söyleneni duyabildiği bir sistem vardı. Yeni kurulan bu sistemle hasta ve çalışan arasında kesintisiz ve güvenli bir iletişim olduğundan daha konforlu bir uygulama ortamı söz konusu.”dedi

Uygulama Güvenliği, Hasta ve Çalışan Konforu Artırılmış Olacaktır…

Eskiden kullanılan sistemin mikser, amfiler, hoparlör ve karmaşık kablo yığınlarından oluştuğu için hem görüntü olarak iyi görünmediğini hem de çabuk arıza doğurduğunu ifade eden hastane Başhekimi Eğt. Gör. Uzm. Dr. Enver Yalnız şöyle konuştu : “ 9 odalı 9 yatak kapasiteli Uyku Bozuklukları merkezimizdeki hasta odalarına kurulan dijital cihazlarla ( telefon) hasta ile uyku takip odaları arasında kablosuz otomatik bir çağrı ve çift taraflı bir konuşma sistemi kuruldu. Güncel teknolojiye sahip cihazlarla hizmet vermekte olan Uyku Bozuklukları merkezimize kurulan bu yeni iletişim- çağrı sistemi ile uygulama güvenliği sağlanırken hasta ve çalışan konforu da artırılmış olacaktır.”​

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com