Ege Ambulans
Göğüs Hastanesinde Ar-Ge Ve İnovasyon Sempozyumu Düzenlendi…11/12/2018

Sağlık Bakanlığı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bu yıl altıncısı düzenlenen Göğüs Hemşireliği Sempozyum’unda “ Ar-ge ve İnovasyon” konusu ele alındı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi iş birliği organize edilen sempozyum hastane Konferans salonunda 3 oturumda gerçekleşti.  Sempozyuma Başhekim Yardımcıları Uzm. Dr. Özgür Uslu, Uzm. Dr. M. Salih Güçlü, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Funda Çalış, Sağlık Bakım Hizmetleri Müd. Yard. Nagehan Aktar, Sağlık Bakım Hizmetleri İdari Sorumlusu Emine Atalay, Destek ve Kalite Müdürü Emine Kocabaşoğlu, Destek ve Kalite Müdür yardımcıları Hürriyet Karagan , Ayşe Yolver, hekimler, hemşireler ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Başhekim Yard. Uzm. Dr. Özgür Uslu : “ İnovatif uygulamalar her alanda olduğu gibi Hemşirelik mesleğinde de önem kazanmaktadır. Teknoloji ve bilimsel yeniliğe ayak uyduran bir bilinçle hareket etmek, mesleğin değerine katkıda bulunurken, sunulan hizmetin kalitesini de yükselmektedir.  Çok değerli hocalarımız ve alanında uzman konuşmacıların katkılarıyla bugünkü sempozyumun verimli geçeceğine inanıyorum. Herkese katılımı için teşekkür ediyorum.”dedi

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Funda Çalış , hemşirelik mesleğinde İnovasyon kültürünün oluşturulmasının önemine değinerek şöyle konuştu : “ Bu sempozyumda İnovasyon ve Ar-ge konularını seçmemizin amacı ; inovasyonun hemşirelik bakım kalitesinin geliştirilmesi, bakım maliyetlerinin azaltılması, kanıta dayalı hemşirelik uygulamalarının ve hemşirelikte bilimsel bilgi birikiminin artırılmasını sağlamaktır.”

 “ Yönetimde Liderlik”,” Hemşirelik Hizmetlerinde İnovasyon”, “Hemşirelikte İnovasyon ve Ar-ge Çalışmalarında Hukuksal Boyut”,”Göğüs Hastalıklarında İnovasyon”, “Göğüs Cerrahisinde İnovasyon”, “ Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde Ar-Ge Çalışmaları” konularıyla ilgili yapılan sunumlar, tartışma ve soruların cevaplandırılması ile devam etti.

 Sempozyum, konuşmacılara verilen teşekkür belgesi takdiminin ardından son buldu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com