Ege Ambulans
Göz Kapağı Estetiği ile Daha Dinç ve Güzel Görünüm29/06/2020

Göz kapağı estetiği ya da blefaroplasti; göz kapaklarında zamanla oluşan değişiklikleri iyileştirmeye yönelik olarak yapılan bir estetik operasyon olduğunu belirten Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif  Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Rahmi Evinç, “ Gözleriniz yüzünüzde en dikkat çeken estetik ünitedir. Bu nedenle göz çevresinde ve göz kapaklarında oluşan değişiklikler tüm yüzünüzün güzelliğine etki etmektedir. Genetik nedenler, uzun süreli güneşe maruziyet, yaşlanma  ve benzeri nedenlerle göz kapaklarında oluşan sarkma ve kırışıklıklar yaşlı ve yorgun görünmenize neden olabilmektedir. Bu durumda blefaroplasti uygun tedavi alternatifidir” dedi.

Teknik olarak bu operasyonda göz kapaklarının cilt, kas ve yağ yastıkçıklarındaki fazlalıkların alındığını belirten Op. Dr. Rahmi Evinç, “ Bu şekilde daha genç ve canlı bir görünüm elde edilmektedir. Tam bir yüz gençleştirme isteyen hastalarımız için blefaroplasti ameliyatı, yüz germe, kaş kaldırma, dolgu, botulinum toksini uygulamaları ve diğer cilt gençleştirme uygulamalarımızla rahatlıkla kombine edilebilmektedir” dedi.

Operasyon öncesi değerlendirmede kullanılan ilaçlar, tiroid hastalıkları, göz yaşı problemleri ve başka hastalıkların dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Op. Dr. Evinç, “ Bu nedenle operasyon öncesi verdiğiniz bilgiler hekiminiz için çok değerlidir. Operasyon lokal anestezi altında yaklaşık 1 saat içinde gerçekleştirilmektedir. Operasyon sonrası göz çevresinde ödem, şişlik, morluk, göz yaşarması gibi şikayetler tamamen normaldir. Bu şikayetlerin büyük bir kısmı on gün içerisinde düzelmektedir” dedi.

iyileşme süreci nasıldır?

Çoğu hastanın yaklaşık 1 hafta içinde iyileşme sürecini tamamladığını belirten Op. Dr. Evinç, “ Ancak yine de tam olarak iyileşme birkaç hafta sürebilir.Göz kapağı cerrahisinin ardından şişlik ve morluklar ortadan kalktıkça göz kapaklarının şekli ortaya çıkar; yüz daha dinç ve genç bir görünüm kazanır. Hekiminiz tarafından operasyon sonrası gözlerinize nasıl bakılacağını, ilaçların iyileşmeye yardımcı olması ve enfeksiyon potansiyeli, ameliyat yerinde veya genel sağlığınız için dikkat etmeniz gereken özel endişeleri ve tedaviyi takip etmek için nasıl kullanılacağını içerebilecek özel uygulamalar verilecektir. İyileşme sürecinde ilk olarak ilaç, soğuk kompres ve merhem ile kontrol edilebilen bazı şişlik, çürük, tahriş, göz kuruluğu gibi rahatsızlıklar olabilir. Kesi yerinde tahriş de mümkündür. İyileşme işlemi tamamen tamamlanana kadar çalışkan güneş koruması ve siyah renkli güneş gözlükleri kullanmalısınız” dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com