Ege Ambulans
Göz Kapağı Estetiği Uzman Hekimler Tarafından Yapılmalı01/08/2017

Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Şeyda Atabay, göz kapağı operasyonlarının Avrupa ülkelerinde sadece oküloplastik cerrahlar yani göz hekimliği eğitimi almış uzman göz doktorlarınca yapıldığını belirterek “ Göz kapağı estetiği ciddi bir operasyondur. Bu ameliyatlar göz kapağı estetiği konusunda uzmanlaşmış hekimleri tarafından yapılmasının ameliyatın ve ameliyat sonrası sürecin başarı ile geçmesi için oldukça önemlidir. Ülkemizde estetik denilince hastalarımızda plastik ve estetik cerrahlarına başvurma eğilimi mevcut ancak bu sadece estetik bir operasyon olmayıp aynı zamanda göz sağlığının da önemli olduğu bir durumdur. Bu ameliyatı olmak isteyen hastalar ameliyatlarını yapacak hekimin uzmanlık alanlarını iyi araştırmaları gerekmektedir.” dedi.

Göz Kapağı Düşüklüğü ve Kapak Estetiği

Ülkemizde göz kapağı estetiği ameliyatları içerisinde kapak düşüklüğü ameliyatlarının daha sık yapıldığını belirten Opr. Dr. Atabay, “ Bu doğuştan göz kaslarındaki zayıflıktan dolayı oluşabildiği gibi, ileriki yaşlarda kasların gevşemesinden dolayı da oluşabilir. Göz kapağını kaldıran kas zayıflık sebebiyle kapağı düşürür. Bu ameliyatta göz kapağının olması gerektiği gibi, diğer göze simetrik bir şekilde düzeltilmesi amaçlanır.  Bu kapak düşüklüğü ameliyatı her yaşta yapılabilir.”

Kapak estetiği ve Badem göz operasyonları

Kapak estetiği ameliyatlarının 20 ‘li yaşlardan itibaren yapılabildiğini belirten Opr. Dr. Atabay, “ Göz yapısının daha çekik görülmesini ya da göz kapağının daha görünür olmasını isteyenler bu ameliyatı olmak istemektedirler. Bu ameliyatlarda göz kapağının kenarından yapılan ve 2-3 dikişle kapatılan konforlu bir ameliyatla gerçekleştirilir. İleriki yaşlarda (35-40 yaş sonrası) göz kapaklarında gevşemeler oluşmaya başlar ve göz kapağı kirpiklerin üzerine düşmeye başlar ve görme alanını kapatır. Burada fazla olan cilt dokusu ya da yağ dokularını alınarak göz kapaklarının olması gerektiği gibi durması sağlanır. 

Göz Altı Torbaları

Göz altı torbalarının yapısal olarak oluşabildiğini belirten Opr. Dr. Şeyda Atabay, “  Gözümüzün çevresinde yağ tabakaları vardır. Bu yağ tabakaları bazı kişilerde öne doğru yerleşmiştir. Bazı kişilerde de yaşla beraber öne doğru gelebilmektedir. Eğer kişi genç bir hasta ise kapakta kesi yapılmadan gözün iç kısmından yağ tabakalarına ulaşılarak bu ameliyat gerçekleştirilir ve dikişsiz olduğu için dışarıdan anlaşılmaz. Eğer hasta ileri bir yaştaysa ve ciltte yaşla beraber gevşemeler oluştuysa dışarıdan bir ameliyat gerçekleştirilmesi tercih edilir. Bu sayede kırışıklıklarda giderilerek cildin daha genç görünmesi hedeflenmektedir.

Botoks ve Dolgu

Göz kapağı estetiği olan hastalarımıza gerekli ve istekli oldukları takdirde aynı seansta botoks ve dolgu işlemlerini de gerçekleştirdiklerini söyleyen Opr. Dr. Atabay “Göz çevresine yapılacak her türlü işlemde özellikle girişimsel müdahalelerde uzman hekimlerini tercih etmeleri konusunda uyarıda bulundu ve özellikle göz altı morluk ve çöküklük durumlarında yapılacak göz altı dolgu işlemlerinde kanül ile uygulamanın daha güvenli ve sağlıklı olduğunu belirtti. 

1 haftada 10 yıl geriye gidin

Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Şeyda Atabay, bu ameliyatların normal hayatı çok fazla etkilemediğini belirterek ameliyat sonrası süreç hakkında şunları söyledi: “ Hastalarımız ameliyattan 1 saat sonra hastaneden ayrılabiliyorlar. Lokal anestezi ile gerçekleştiriyoruz. Bu ameliyat için ilk iki gün çok önemli. Sık sık soğuk kompres uyguluyoruz. Dikişli hastalarda ise 1 hafta sonra dikişleri alıyoruz. Home ofis ortamında çalışan hastalarımız 2 gün sonra işe başlayabilirler, kalabalık ortamda çalışan hastalarımız 1 hafta sonra işlerine dönebilirler. Bu süre zarfında güneşe fazla çıkmamalarını,  sıvı temasından sakınmalarını öneriyoruz.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com