Ege Ambulans
Göz Kapaklarındaki Fazlalıklarla Vedalaşın04/07/2023

Özellikle üst göz kapaklarında ya da alt göz kapaklarında fazlalık olması durumunun kişiye çok yorgun, bezgin ve uykusuz bir görünüm verdiğini belirten Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Meltem Kılıç, alt ve üst göz kapağı ameliyatları ile hastaların istedikleri genç görünüme kavuşabileceklerini söyledi.

Üst Göz Kapağı Ameliyatı

Göz kapağı ameliyatlarının alt ve üst olmak üzere ayrı ayrı yapılabildiği gibi uygun hastalarda aynı anda da yapılabileceğini söyleyen Op. Dr. Meltem Kılıç üst göz kapağı ameliyatı ile ilgili şu bilgileri verdi. “ Üst göz kapağı ameliyatında eğer gözünün üzerinde yağ görüntüsü varsa onlar temizleniyor. Eğer kasla ilgili bir sorun varsa kas düzeltiliyor, fazla dokusu alınıyor. Sadece üst göz kapağı ameliyatı lokal anestezi ile klinik şartlarında yapılabilir. Yaklaşık 30-45 dakika sürüyor. Ameliyat sadece alınacak olan bölgenin uyuşturulmasıyla gerçekleşiyor. Genel olarak hasta ve hekim açısından konforlu bir işlemdir. Üst göz kapağının fazlalığı sadece yaşlı insanlarda değil, daha genç yaşlarda da görülebiliyor. Bazen göz kapağının düşüklüğü şeklinde olabiliyor. Bu düşüklükte özellikle kadınlar makyaj yapamamakla ilgili şikayet ediyorlar. Bu gibi sorunlarda üst göz kapağı ameliyatı ile düzeltilebiliyor” dedi.

Alt Göz Kapağı Ameliyatı

Alt göz kapağı ameliyatının üst göz kapağına göre daha dikkat edilmesi ve özen gösterilmesi gereken bir ameliyat olduğunu belirten Op. Dr. Meltem Kılıç, “ Alt göz kapağını çok dikkatli ölçerek fazla cildi çıkartmak gerekiyor. Özellikle alt kapağı destekleyen yapıda bir problem varsa, göz kapağındaki derinin fazlalığının çıkartılması kişide gerçekten gözde açıklık oluşturabiliyor. Kötü görünüm verdiği gibi, hastada daha sonra göz kuruluğu gibi çeşitli problemlerin oluşmasına da neden oluyor. Bazı hastalarda cilt fazlası, çok fazla olabildiği gibi, bazı hastalarda da cilt fazla değildir ama alttaki yağ dokusunun dışarı doğru çıkması şeklinde torbalanmalar görülebilir. Hastanın yaşadığı probleme göre planlanan alt göz kapağı ameliyatı genel anestezi altında gerçekleştiriliyor” dedi.

Başka Ameliyatlarla Birleştirilebiliyor

Tek başına üst göz kapağı ameliyatı daha çabuk iyileşen operasyonken, tek başına alt kapak ameliyatında da iyileşme süresinin biraz daha uzun sürdüğünü kaydeden Op. Dr. Kılıç, “ Alt ve üst göz kapağı ameliyatları tek başına yapılabildiği gibi yüz germe ameliyatı gibi başka işlemlerle de beraber yapılabilmektedir.  Bazen kapak ameliyatları sonrası hastaların kaşları biraz aşağı inebilir ve bu anlamda hastanın kaşlarına da müdahale yapmak gerekebilir. Aynı zamanda göz çevresinin koyu görünmesi, göz çevresi morlukları veya göz çevresinin lekelenmesi gibi problemlerde  de göze uygun olan mezoterapilerle rengini açarak  müdahale edilebilir. Hastalar ameliyat sonrası iyileşme dönemlerinde doktorlarının tavsiyelerine uymalıdırlar ” diye konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com