Ege Ambulans
Grip Salgını İçin Alınacak Önlemler26/10/2017

Op. Dr. Osman Tevfik Aksoy grip salgını ve tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi. Op. Dr. Tevfik; “Hava ve iklim koşullarının değişmesi ile birlikte grip, güncel bir sağlık sorunu olmaya tekrar aday oluyor. Grip, ileri yaş ve 2 yaş altı hasta grubunda ölümcül sonuçlara yol açabilir” dedi.

Özel Ege Sante Tıp Merkezi’nden Op. Dr. Osman Tevfik Aksoy, “Grip hastalığı, günlük yaşam kalitesini bozması ve iş gücü kaybına sebep olmasıyla da sorun olabiliyor. Toplu yerlerde örneğin;  işyerlerinde, toplu taşıma araçlarında el ve solunum yoluyla bulaşabiliyor. Çok kalabalık yerlerde sıklıkla bulunmamak gerekir. Bir de el temizliğine çok dikkat etmek lazım. Maske kullanımı çok iyi olur. Burada önemli olan 65 yaş üzeri ve 2 yaş altı çocuklardır. Bunlar grip hastalığında yüksek risk taşıyan kişilerdir. Bu grupta grip enfeksiyonlar hem ağır geçiyor hem de bulaşıcı oluyor. Grip olduğunda ateş yükseldiğinde, bulantı kusma olduğunda, ishal olduğunda doktora mutlaka doktora gitmeleri lazım” dedi.

“Antibiyotik Kullanımının Gripte Yeri Yok”

Op. Dr. Tevfik, tedavi olarak koruyucu yöntemler kullandıklarını belirterek, “Vücut direncini, bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek, sulu şeyler yemelerini öneriyoruz. Bir de aşı tedavisi var. Aşı tedavisinin grip olduktan sonra hiçbir şeye yararı yok. Zamanında tedavi edilmesi gerekiyor. Antibiyotik kullanımının gripte yeri yok. Grip de virüsten kaynaklandığı için antibiyotik tedavisinin hiçbir faydası yok. İstirahat etmek çok önemli. Halk arasında diyor ki, grip aşısı vurulduktan sonra grip oldum. Bu doğru değil. Grip aşısı grip yapmaz. Ancak başka virüslerle enfekte olmuş kişiler başka nedenlerle grip olabilir. 65 yaş üzeri kişiler, kalp hastaları, koah hastaları, kronik hastalar mutlaka grip aşısı vurdurmalı” diye konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com